Прокуратура провела перевірку щодо будівництва птахівничого комплексу у Козівському районі

Поділитися

На одному із місцевих Інтернет-видань опублікована інформація про проблеми, пов’язані з будівництвом на території села Великий Ходачків індичатника, оскільки, на думку селян, розміщення такого об’єкта в центрі населеного пункту вплине на екологічну та санітарну ситуацію. Прокуратура Козівського району, на їх думку, у цій ситуації заняла пасивну  позицію, а прокурор району, будучи присутнім на сесії, відмовився будь-що пояснити депутатам.

    Разом з тим, як повідомив прокурор Козівського району Роман Юсипів, на сесії районної ради від президії та депутатів не підносилося питання про його виступ. Водночас, прокуратурою Козівського району проводились перевірки за вказаним фактом, у ході яких були виявлені окремі порушення вимог земельного законодавства при прийнятті рішень Великоходачківською сільською радою при затвердженні проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду одному з приватних підприємств. З  огляду на викладене, прокурором району  вказані рішення сесії опротестовані. Однак, на даний час ці протести сесією ради не розглянуті.

Окрім цього, органами прокуратури  області із  залученням спеціалістів органів державного контролю проводились  перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства, зокрема, в частині встановлення санітарно-захисної зони  птахівничого комплексу, та додержання вимог містобудівного законодавства. Порушень вимог законодавства з цього приводу не виявлено, повідомили “Про все” у  прес-службі прокуратури Тернопільської області

Від Тернопільщини у Верховній Раді сьомого скликання буде 5 нардепів-мажоритарників

До Тернополя привезено хрест із часточкою животворчого хреста Господнього