У погоні за металобрухтом злодії розбирали газопровід

Поділитися
У Чортківському районі злодійський дует завдав збитків управлінню магістральних газопроводів майже на вісімдесят тисяч гривень. Від злочинного ремесла двох місцевих молодиків потерпіли акціонерне товариство «Укртелеком», місцеве приватне аграрне підприємство і звичайні люди. Зупинили мисливців за металом міліціонери.
    Як повідомив перший заступник начальника Чортківського райвідділу внутрішніх справ Андрій Свинарчук, задокументовано вісім фактів крадіжок, до яких причетні двоє мешканців села Милівці.
До протиправного крадіїв штовхнула жадоба легкої наживи. Вони запримітили, що неподалік села Улашківці на станції катодного захисту газопроводів можна розжитися на кольоровий метал. Не побоялися, що втручання в роботу газопроводу могло спричинити серйозні наслідки. Відімкнувши живлення, лиходії поцупили високовольтні трансформатори та масляний перетворювач. Пристрої, вартість яких становить майже двадцять п’ять тисяч гривень, крадії розбили, а мідну обмотку понесли на металобрухт. Виручили небагато – тисячу-півтори гривень, на які порозважалися у барі та покаталися на таксі. До станції навідувалися тричі, а в перерві, коли працівники управління газопроводів відновлювали роботу із захисту, обкрадали інших.
Від крадіїв потерпіло відкрите акціонерне товариство «Укртелеком». Телефонний кабель, що забезпечував зв’язком два села, було протягнено через річку Серет. Шукачі металу зауважили, що провисаючий дріт доступний на обох берегах водойми. Однієї ночі телефонний зв’язок у навколишніх селах зник – злодії привласнили вісімдесят метрів мідного кабелю. Так повторювалося двічі. Обікрали й приватне аграрне підприємство. Зірвавши шифер зі складського приміщення, демонтували металеву обмотку електрозварювального апарату. У районному центрі в місцевого жителя поцупили з підвалу велосипед, а з гаража іншого прихопили запчастини до вантажівки.
Обох крадіїв міліціонери затримали. Порушена кримінальна справу за частиною 3 статті 185 КК України.

Придурки і обливний понеділок (фото та відеорепортаж)

Як у Тернополі водять Великодні гаївки (відео)