У Тернополі дерева «просять» захисту та допомоги

Поділитися

У місті Тернополі масово виконуються роботи по обрізанню і видаленню дерев, кущів та чагарників. Але вони здійснюються з грубими порушеннями вимог чинного законодавства, «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України». Таке поводження із зеленими насадженнями є недопустимим, варварським, антигуманним та завдає значної матеріальної та моральної шкоди навколишньому природному середовищу міста, тернопільській громаді та кожному тернополянину зокрема. Ми намагаємося фіксувати кожний такий ганебний факт. Але знущання, за бюджетні кошти, над зеленими легенями та окрасою нашого міста продовжується з маніакальним розмахом.  

Громадська організація «Тернопілля – наш дім» звернулася письмово до установ, наділених державою повноваженнями контролю і нагляду за належним утриманням та поводженням із зеленими насадженнями, в т.ч.: Тернопільської міської ради в особі Міського голови міста Тернополя Надала С. В., Начальника Державної екологічної інспекції – Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області Батога М. Я., Начальника державного управління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області Сінгалевича  О. В., Тернопільського міжрайонного природоохоронного прокурора Соколишина В. С. з наступними вимогами:

–       негайно припинити будь-які роботи по обрізанню і видаленню дерев, кущів та чагарників у місті Тернополі, крім аварійних;

–       створити колегіальний орган (комісію), із залученням  громадськості, для розгляду питання про правомірність виконання у 2012р. робіт по обрізанню і видаленню дерев, кущів та чагарників у місті Тернополі;

–       визначити обсяги збитків, заподіяних внаслідок пошкодження зелених насаджень у місті Тернополі, а винних у скоєному притягнути до відповідальності згідно чинного законодавства.

 

З огляду на відсутність належної реакції зі сторони контролюючих органів та структур, врегулювати дану проблему без участі тернополян стало неможливо.

Громадська організація «Тернопілля – наш дім» започатковує громадський рух по захисту зелених насаджень. Закликаємо кожного мешканця, органи самоорганізації населення, громадські організації Тернопілля не бути байдужими до варварського поводження та знищення зелених насаджень міста Тернополя.

Інформацію (фотографії, листи, свідчення) про пошкоджені або знищені дерева, кущі та чагарники, їх залишки (пні, відземки, стовбури), просимо надсилати на e-mail: gotnd@ukr.net, або за тел. 097 – 031-90-90.

 

Будьмо пильними та уважними. Захистимо нашу природу!

ГО «Тернопілля – наш дім»

На фото: вул. Білецька, циганський пляж, біля природоохоронної прокуратури, гідропарк, вул. Ю. Словацького, вул. Дружби

Грубі порушення законодавства про працю – це злочин

Перед виборами у Тернополі навіть комуністи “воскресли”