Вихованці інтернатів тернопільської області навчалися малювати писанки

Поділитися

Напередодні Великодня працівники «Мрія Агрохолдинг», студенти агрошколи та тернопільських університетів, учасники «Молодої Просвіти» завітали у Гримайлівську та Новосілківську школиінтернати, щоб навчити дітей малювати писанки.

На початку майстер-класу просвітянки Наталя Свінціцька та Катерина Заблоцька розповіли дітям про сакральність писанок і порадили всім задумати, чого вони б хотіли. Адже наші предки вірили, що бажання загадані під час малювання писанки, обов’язково здійсняться.

У переддень цієї поїздки близько 50 волонтерів пройшли вишкіл від досвідчених писанкарок. Вони ділилися з дітьми своїми знаннями, допомагали їм, показували, як правильно тримати писачок, вчили створювати різні орнаменти.

Школярі дуже зраділи приїзду гостей, радо спілкувалися з ними, розповідали про себе, ділилися  тим, що їх хвилює. Деякі дітки вперше в своєму житті робили писанки. І хлопці, і дівчата старанно вимальовували кожен символ, розфарбовували яйця в різні кольори, створюючи справжні великодні дива.

 

«Ми щиро вдячні «Мрії» за такий чудовий подарунок напередодні свят.

Діти з нетерпінням чекали гостей з самого ранку. Подивіться, як горять їхні очі — вони ще довго згадуватимуть цей день.

 

На перший погляд може здатися: навіщо воно потрібно? Але такі мистецькі заходи змінюють дітей. Наприклад, Тетянка, писанку малює вперше. Дівчинка старанно виводить символи на яйці, попередньо читаючи їхнє значення у книжці. Вперше бачу Тетянку такою зосередженою, гіпердинамічну дівчинку дуже важко втримати на місці хоча б 10 хвилин.

 

Подібні заходи хороші ще й тим, що тут можна познайомитися й поспілкуватися з новими людьми. Адже, навіть забезпечуючи діткам хороші умови проживання, ми не можемо компенсувати їм максимум уваги, любові та піклування», — зазначила заступник директора з навчально-корекційної роботи Галина Крижовачук.

 

Кілька годин промайнули дуже швидко. Дуже зворушливим був момент прощання, адже діти не хотіли відпускати своїх нових друзів. Усі поверталися в Тернопіль з твердим переконанням повернутися сюди знову.

 

Працівники «Мрії» подарували дітям футбольні м’ячі, книги, набори для писанкарства і необхідні побутові засоби для закладу.

 

«Мрія Агрохолдинг» ставить перед собою мету турбуватись про розвиток. Компанія забезпечує зростання регіону, і зокрема піклується про  найменш захищених.

 

Проведення волонтерських благодійних заходів напередодні свят вже стало для «Мрії» традицією. Напередодні Різдва працівники компанії відвідували Гримайлівський та Струсівський інтернати й подарували дітям виставу «Витівки зими».

 

 

 

Інформаційна довідка:

«Мрія Агрохолдинг» — провідна агропромислова компанія України, один з найефективніших виробників сільськогосподарської продукції. Компанія використовує новітні методи ведення сільського господарства: сучасну техніку та технології. Компанія заснована у 1992 році. «Мрія» обробляє 295 тис. гектарів родючих земель в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-франківській, Чернівецькій, Львівській областях. Агрохолдинг вирощує пшеницю, цукровий буряк, картоплю, ріпак, кукурудзу, ячмінь і гречку.

 

Компанія є вертикально інтегрованим агропромисловим холдингом. Структура холдингу дозволяє ефективно керувати всім виробничо-збутовим ланцюгом. «Агрохолдинг Мрія» має власне насіннєве виробництво, завод потужністю 350 тонн на добу. Понад 1300 одиниць сільськогосподарської та логістичної  техніки. В управлінні компанії 3 елеваторні комплекси та зерносховища ємкістю зберігання 670 тис. тонн. та  картоплесховища потужністю 96 тис. тонн., а також сучасні логістичні центри.

 

Продукцію компанії споживають більш як у 70 країнах світу.

 

З 2008 року акції компанії котуються на площадці Франкфуртської фондової біржі.

 

Київська виставка екзотичних риб у Тернополі

Службові особи незаконно виплатили бюджетні кошти колишньому сільському голові