288 тернопільським безробітним “втирали” 27 разів про … рабство

Поділитися

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для безробітних на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці». Серед основних питань, які розглядалися: причини  виїзду громадян за межі країни, суть нелегальної міграції, наслідки незаконного перебування особи закордоном, торгівля людьми – це міф чи реальність, визначення «дитячої праці» та причини й наслідки її експлуатації.

Учасники семінару активно дискутували та ділилися власним баченням даної теми. Зокрема, безробітний Михайло, який неодноразово перебував на закордонних заробітках як в якості легального, так і нелегального працівника, висловив таку думку: «Жодні гроші не вартують людського життя. А незаконне перебування в чужій країні – великий ризик і для чоловіків, і для жінок».

Фахівець Тернопільського МРЦЗ Інна Лісовська зазначила, що для українських заробітчан торгівля людьми є актуальною проблемою. Її наслідки – це тяжка, непрестижна і низькооплачувана праця, незахищеність трудовим законодавством, часткова виплата  заробітної плати (у кращому випадку) або ж відсутність оплати за виконану роботу, неможливість отримати медичну допомогу, потенційна небезпека стати примусовим донором людських органів, можливість ув’язнення у зв’язку з порушенням законодавства тієї держави, де людина перебуває нелегально, депортація  нелегала тощо.

Загалом з початку цього року у Тернопільському міськрайцентрі зайнятості відбулося 27 семінарів з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми, в яких взяли участь 288 безробітних.

 

Бережанські військові та представники МНС провели спільні навчання щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

У Тернополі співав сучасний кобзар (відео)