50 євро на день отримають студенти на Євро-2012

Поділитися

230 українських та польських студентів, половина яких з України, вже за місяць почнуть працювати на Євро-2012. Їх відібрали у рамках спеціальної програми УЄФА. Студенти працюватимуть на телебаченні та у відділах відеовиробництва та забезпечення трансляції турніру. Про особливості відбору і майбутньої роботи Радіо Свобода розпитало в учасниці програми, студентки Харківського національного економічного університету Дарії Нагаївської.

– Як Ви дізналися про програму УЄФА?

– Харківський національний економічний університет  є офіційним партнером УЄФА, тому керівництво університету провело масштабну інформаційну компанію серед студентів. Усі знали про це, зокрема і я. Ми заповнили анкети і вже пізніше у червні всі проходили співбесіду. Зрештою, були відібрані кращі згідно з квотами, які встановило УЄФА.  На другий етап співбесіди, що відбувся у жовтні, приїхали безпосередньо представники з УЄФА.

– Ви самі обирали сферу, в якій будете працювати?

– Так. Хоча у разі невпевненості учасника у своєму виборі, комісія пропонувала йому спробувати себе в іншому секторі. Я працюватиму у сфері забезпечення ефективної роботи коментаторів на матчі.

– Що від Вас вимагалося під час співбесіди у першу чергу?

– Володіння англійською мовою. Після цього ставили запитання з метою перевірки достовірності даних, вказаних у резюме.

– Представники відділу УЄФА по роботі зі ЗМІ стверджують, що досвід роботи був необов’язковим. Це дійсно так?

– Насправді нам висували вимоги, щоб досвід роботи був у відповідній сфері. Якщо це, наприклад, технічне забезпечення роботи, то віталося вміння працювати з апаратурою та мікрофонами. Однак, проходили й ті, хто не мав досвіду робити.

– Скільки Ви отримуватимете?

– Що стосується моєї посади – 50 євро за один відпрацьований день.

– А що стосується тих, хто у резерві?

– Ті, хто пройшли відбір до резерву, можуть і не бути задіяні взагалі, але, тим не менш, вони повинні мати змогу працювати у будь-який із днів, щоб у разі непередбачуваної ситуації замінити постійного працівника. Заробітна плата тих студентів, котрі були відібрані для резерву, є аналогічною.

Радіо Свобода

Тернопільських студентів запрошують на роботу в Центр Розвитку Інформаційних Технологій

На території Лаври у телевізійника відібрали камеру і стерли запис