Чи підуть тернопільські пірати реєструватись?

Поділитися

Протягом останніх років у засобах масової інформації зустрічаємо багато повідомлень, щодо негативу,  пов’язаного з виробництвом неякісної та небезпечної продукції. Оприлюднені факти лякають споживачів і стримують попит на вироблені товари. У результаті багато виробників зазнають серйозних збитків.

Як змінити положення й повернути довіру споживачів?

Змінити ситуацію допоможе добровільна сертифікація.

Для чого виробник повинен  проводити добровільну сертифікацію?

Відповідно до законів України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», «Про загальну безпеку нехарчової продукції», «Про відповідальність за шкоду, заподіяну внаслідок дефекту в продукції» держава поклала всю відповідальність за безпеку продукції саме на виробника й постачальника продукції. А дуже часто виробники не знають всіх вимог, установлених до його продукції. А якщо й знають, то не гарантують, що їх продукція безпечна.

Для того, щоб отримати гарантію безпеки продукції, виробники можуть звернутися до технічно компетентного органу, що проведе необхідні процедури оцінки відповідності й підтвердить відповідність продукції встановленим вимогам, чи встановить невідповідність, яку необхідно виправити.

У результаті співробітництва з органом з сертифікації (оцінки відповідності) виробник одержує об’єктивну оцінку своєї продукції.

Споживач отримує додаткову впевненість (у вигляді сертифіката відповідності на продукцію), що зміцнює довіру між виробником і споживачем.

У ДП «Тернопільстандартметрологія» можна звернутися з питань сертифікації будь-якого виду продукції (послуг), що зазначені на нашому вебсайті.

Фахівці ДП «Тернопільстандартметрологія» завжди готові надати методичну допомогу з оформлення декларацій про відповідність продукції вимогам технічних регламентів, оформлення документів для проведення сертифікації продукції.

За детальною інформацією з питань добровільної сертифікації можна звернутися за телефонами у відділ з підтвердження і оцінки відповідності та сертифікації систем управління (0352) 25-04-97, 52-64-12.

Сироти Тернопільщини підуть на прощу до Зарваниці

Тернопільські податківці, як Ісус Христос, склали 10 заповідей