Чи вітають справжні патріоти прислужників влади?

Поділитися

Олексій Кайда привітав працівників культури та аматорів народного мистецтва із професійним святом

20 травня в Україні відзначається День працівників культури та аматорів народного мистецтва.  Напередодні свята урочистості відбулися у приміщенні обласної філармонії.

Звертаючись до  присутніх у залі – а це представники художніх професійних та самодіяльних колективів, закладів культури, музеїв, бібліотек, народні майстри з усієї області – голова обласної ради Олексій Кайда зазначив: «Від імені депутатів Тернопільської обласної ради, від мене  особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята – Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва! Це свято тих, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу. Це свято тих, хто за покликанням серця присвячує своє дозвілля мистецтву, намагається реалізувати себе як особистість через творчість.«Там, де є українці, там завжди є мистецтво», – так зазначив письменник, націоналіст Юрій Липа. Невичерпно багатий культурно-мистецький спадок нашої держави зачаровує і підкорює світ, змушує його поважати нас як націю, як державу. Україна подарувала світові безцінні перлини музики і пісні, танцю і живопису, літератури та архітектури, образотворчого мистецтва та народних ремесел і творчості. Вони були, є і будуть виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті. Задля цього працюють митці, аматори, працівники клубних установ, бібліотекарі, фахівці музейної справи, викладачі мистецьких навчальних закладів – усі, кого об’єднує творчість, кому випала висока та світла місія – формувати духовність, почуття національної гідності, взаємного порозуміння та злагоди в суспільстві. На жаль, фінансування такої важливої галузі як культура поки що у нашій державі відбувається за залишковими принципами. Ситуація повинна змінитися, бо якщо ми втратимо мову, культуру, то перестанемо бути нацією. Прийміть слова вдячності за високе служіння мистецтву, невтомний творчий пошук, самовідданість і подвижництво, за збереження народних традицій, любов до животворних джерел народного мистецтва».

Олексій Кайда нагородив грамотами обласної ради кращих працівників культури та аматорів народного мистецтва Тернопільщини.

Святковий концерт подарували професійні та аматорські колективи та виконавці.

У  фойє філармонії були представлені роботи народних майстрів області.

Вручено нагороди переможцям обласних премій в галузі культури, повідомляє сайт облради

В Україні 16,2 млн постійних користувачів інтернету

Мер Гусятина стане нардепом?