Держфінінспекція в Тернопільській області цілковито підтримує заклик Петра Андрєєва посилити боротьбу з корупцією у власних рядах

Поділитися

Керівництво Державної фінансової інспекції України просить правоохоронців максимально жорстко реагувати на можливі прояви корупції в діях її працівників.

У зв’язку з цим Голова Держфінінспекції України Петро Андрєєв звернувся з офіційним проханням до Генерального прокурора України Віктора Пшонки, Голови Служби безпеки України Ігоря Калініна та Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка щодо максимально жорсткого та принципового реагування на будь-які можливі прояви корупції в діях працівників органів Держфінінспекції України.

Керівництво Держфінінспекції висловило повну готовність усіляко сприяти притягненню до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності осіб, причетних до корупційних дій.

Одним із основних напрямів роботи Держфінінспекції України є послідовна реалізація визначеної Президентом України антикорупційної стратегії та вжиття заходів щодо протидії корупції не лише у діяльності підконтрольних установ, а насамперед безпосередньо у власній діяльності, тобто серед працівників Держфінінспекції.

Як наголосив Петро Андрєєв, під час боротьби з проявами корупції Держфінінспекція України не має наміру вдаватися до політики безпідставного захисту «честі мундиру». Справедливе покарання винних у корупційних діях, незалежно від посад, є принциповою позицією керівництва Держфінінспекції та найкращим засобом захисту професійної честі та гідності її працівників.

Окрім того, Голова Держфінінспекції України Петро Андрєєв у відкритому листі до керівників підприємств, установ і організацій, які належать до сфери контролю Держфінінспекції, закликає їх спільно боротися проти корупції.

Як зазначено в цьому документі, керуючись принципом, що будь-яке очищення та вдосконалення необхідно розпочинати насамперед із себе, для недопущення корупційних проявів серед працівників Держфінінспекції України її керівництво звертається до керівників підконтрольних підприємств, установ і організацій з проханням брати активну участь у протидії цьому ганебному явищу та невідкладно інформувати про такі факти керівництво Держфінінспекції та правоохоронні органи. Зокрема, за телефоном довіри Держфінінспекції України: (044) 425 38 18.

Керівництво Держфінінспекції в Тернопільській області повністю розділяє принципову позицію Петра Андрєєва і готове максимально сприяти усім тим, хто повідомлятиме про факти неналежного виконання обов’язків її працівниками під час проведення контрольних заходів. Телефон довіри Держфінінспекції в Тернопільській області (0-352) 52 54 05).

Як у Збаражі відкривали туристичний сезон

“Водгоспівці” назбирали 8 мішків сміття на 300 метрах плеса тернопільського ставу