Електричний струм невидимий та небезпечний

Поділитися

З початком літніх канікул у дітей з’явилося більше вільного часу на прогулянки та ігри на вулиці. Разом з тим збільшилася і кількість небезпек, що чатують на малечу. Це автомобільні шляхи з несумлінними водіями, і непристосовані до купання водоймища і, звичайно, електричне обладнання, яке викликає чималий інтерес у підростаючого покоління.

Природна дитяча цікавість та незнання правил електробезпеки може завести їх на території електроенергетичних об’єктів, на опори ліній електропередавання, – пояснює помічник голови правління-генерального директора ВАТ Тернопільобленерго” з питань охорони праці Володимир Остапюк. – Такі ігри призводять до трагічних наслідків.

Задля безпеки адміністрація ВАТ “Тернопільобленерго” просить батьків тримати дітей під постійним контролем, щоразу нагадувати їм, що лінії електропередавання та трансформаторні підстанції завжди перебувають під напругою, забороняти дітям гратися поблизу трансформаторних підстанцій та проникати в середину підстанцій і доторкатися до оголених струмопровідних частин та обірваних дротів. У разі обірвання проводу лінії електропередавання чи зірваному замку й відкритих дверях на трансформаторних підстанціях обов’язково негайно потрібно повідомити чергового диспетчера району електромереж, а разом з тим потрібно забезпечити охорону, щоб до часу прибуття працівників РЕМ на місце пригоди не піддати сторонніх небезпеці.

Не варто забувати, нагадує Володимир Остапюк, що порушення правил електробезпеки і в домашніх умовах може призвести до нещасного випадку.

 

 

Відділ по роботі з громадськістю ВАТ “Тернопільобленерго”

Хто прибере до рук “золоту жилу” Тернополя?

У Тернополі відбулося вручення обласних премій в галузі культури