Голандський міст занурився нижче рівня води

Поділитися

Moses Bridge (міст Мойсея) — так назвали свій міст архітектори з голандської фірми Ro&Ad Architecten. Справа в тому, що при реконструкції голандського форту XVII сторіччя перед компанією поставили непросту задачу: спроектувати міст таким чином, щоб конструкція давала можливість пересікти рів, яким оточений форт, але при цьому була фактично невидимою.


Голандці спроектували міст так, що основна його частина знаходиться під рівнем води у рові і за цю іновацію отримали нагороду Асоціації голандських архітекторів, а також стали фіналістами Датського конкурсу дизайну 2011, жюрі якого назвало конструкцію геніальною.

Уваги заслуговує також той факт, що матеріалом для моста послужила деревина, яка пройшла стільки етапів різноманітної хімічної обробки, що стала одним із найдовговічніших матеріалів з дерев’яною основою. Цей матеріал носить назву Accoya і здатен служити до 50 років.

Відтепер по цьому мосту матимуть змогу пройтись всі відвідувачі стародавнього Fort De Roovere. Як виявилось, до цього часу форт був надійно захищений від вторгнень.

Дев’ять міфів про сучасне мистецтво

У тернопільському ресторані «Україна» побили вікон на 20 тисяч гривень