Хто зі збірної України найкраще проявить себе на Євро-2012 (прогноз-опитування тернополян)

Поділитися

Наставник «синьо-жовтих» назвав 26 футболістів, які готуватимуться до Євро-2012. Трьох із них за 10 днів до чемпіонату від збірної «відчеплять».

Склад національної збірної України

Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Олександр Горяїнов («Металіст»), Максим Коваль («Динамо»), Олександр Бандура («Металург» Д).

Захисники: Ярослав Ракицький, Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук («Шахтар»), Тарас Михалик, Євген Хачеріді («Динамо»), Віталій Мандзюк («Дніпро»), Богдан Бутко («Іллічівець», Євген Селін («Ворскла»).

Півзахисники: Олександр Алієв, Денис Гармаш, Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко («Динамо» ), Євген Коноплянка, Руслан Ротань («Дніпро»), Сергій Назаренко («Таврія»), Тарас Степаненко («Шахтар»), Анатолій Тимощук («Баварія» Мюнхен, Німеччина).

Нападники: Артем Мілевський, Андрій Шевченко («Динамо»), Марко Девіч («Металіст»), Євген Селезньов («Шахтар»), Андрій Воронін («Динамо» Москва, Росія).

Резерв збірної

Богдан Шуст («Шахтар»), Артем Федецький («Карпати»), Олександр Воловик («Металург» Д), Едмар («Металіст»), Максим Калиниченко, Антон Шиндер («Таврія»), Роман Безус («Ворскла»), Олександр Ковпак («Арсенал»).

[poll id=”66″]

[poll id=”67″]

[poll id=”68″]

[poll id=”69″]

[poll id=”70″]

Сталося! Олег Блохін назвав розширений склад гравців своєї збірної. На збір у Туреччину, який пройде з 15 по 24 травня, поїдуть 26 футболістів. Утім, в офіційній заявці на Євро-2012 повинні бути тільки 23 прізвища, тож трьох футболістів зі списку Блохіна доведеться наприкінці травня викреслити… Ще восьмеро футболістів (серед них і Артем Федецький з львівських “Карпат”) – у резерві національної збірної. «Ці восьмеро футболістів не їдуть на збір до Туреччини, але зобов’язані утримувати себе в ігровому тонусі й бути готовими підключитися до підготовки збірної будь-якої миті», – пояснив Олег Володимирович.

Найбільшим головним болем Блохіна і його помічників були воротарі. Фактично, збірна перед Євро залишилася без голкіперів. Рибка з “Шахтаря” дискваліфікований за вживання заборонених препаратів, Дикань з московського “Спартака” і Шовковський з київського “Динамо” травмовані й прооперовані. СаШо, без сумніву, – найбільша втрата. Шовковський був у блискучій формі, має величезний досвід виступів на найвищому рівні… У Туреччину полетять чотири воротарі (у заявці на Євро буде три): Андрій П’ятов, Олександр Горяїнов, Максим Коваль і Олександр Бандура з донецького “Металурга”. Останнього ще ніколи не викликали до збірної. П’ятов, Коваль і Горяїнов захищають ворота відповідно “Шахтаря”, “Динамо” й “Металіста” – призерів першості України. Ці клуби пропускають нечасто. Очевидно, Блохін розмірковував приблизно так: голкіпер, який звик у клубі часто діставати м’ячі зі сітки власних воріт, робитиме це й у збірній. І навпаки: воротар, що в клубах пропускає мало, не пропустить і в збірній.

Із вибором захисників і півзахисників у Блохіна особливих проблем немає. Олег Володимирович викликав справді найсильніших сьогодні в цих ланках українських футболістів. Натомість із нападом тренери збірної добряче сушили собі голови. У провідних вітчизняних клубах в атаці діють головно іноземці, тож справді гострих українських нападників у нашому чемпіонаті знайти важко… Як наслідок, у збірну викликали форвардів, що мають обмаль ігрової практики. Воронін навесні в “основі” московського “Динамо” не виходив. Шевченко за “Динамо” зіграв навесні тільки кілька матчів, Мілевський “грів” лаву запасних. Селезньов наче й забиває за “Шахтар”, але чи це нападник рівня збірної – велике питання. Нарешті, Девіч. Дуже хороший футболіст, але в “Металісті” виходив переважно в другому таймі, на заміну. Може, це була така тактика мудрого Мирона Маркевича. А може, Девічу просто сил бракує грати два тайми…

Так чи інакше, вибір зроблено. 13-14 травня гравці збірної пройдуть у Києві медогляд, 15-го вирушать на збір у Туреччину. Після 24 травня “синьо-жовті” переїдуть до Австрії, де зіграють два контро­льні матчі – зі збірними Естонії (28 травня) і Австрії (1 червня). Заключним етапом підготовки збірної України до Євро стане короткий збір у Німеччині, під час якого команда Олега Блохіна зіграє зі збірною Туреччини (5 червня), пише “Високий замок”

Привела у хату коханку

Новий кліп Los Colorados «I like to move it»