Як тернопільські “центрозайнятисти” спокушали айтішників Львова на мізерні зарплати

Поділитися

Ярмарок вакансій ІТ-сфери

 

         Тернопільський обласний та міськрайонний центри зайнятості нещодавно взяли участь у масовому заході «Тебе шукає робота!», організованому Львівським обласним центром зайнятості спільно з НУ «Львівська політехніка» та за сприяння міської ради. Захід проходив у найбільш людному місці на проспекті Свободи біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької. Він поєднав Ярмарок кар’єри для молоді та Ярмарок вакансій ІТ-сфери.

У виїзній акції взяли участь представники Державної служби зайнятості, роботодавців та навчальних закладів.

Тернопільщину представляли ТзОВ «Інтеграл» та навчальні заклади – Тернопільський національний технічний університет ім.Пулюя та Технічний коледж Тернопільського національного технічного університету ім.Пулюя.

На заході зібралося дуже багато місцевих мешканців і приїжджих. Присутні мали можливість зустрітися із працедавцями, отримати достовірну інформацію про вільні робочі місця, залишити резюме. Інтерес виявляли й працедавці та навчальні заклади. Перші мали можливість вибрати найбільш достойних претендентів на посади, які б сприяли розвитку підприємства. Освітяни ж, окрім презентації своїх закладів, могли ще й зорієнтуватися у вимогах працедавців до молодих спеціалістів.

Цьогорічна промоція роботодавців ІТ-індустрії не випадкова. За оцінками міжнародної аудиторської компанії KPMG Львів увійшов у тридцятку міст із найбільшим потенціалом розвитку високих технологій. У Львові успішно функціонують близько 140 компаній, де успішно реалізують свій творчий потенціал 4 тисячі фахівців, впроваджуючи сотні проектів. ІТ-галузь стрімко розвивається. Попит на знаючих, талановитих спеціалістів постійно зростатиме. Важливо й те, що їхня інтелектуальна праця добре оплачується.

У Львові реалізується пілотний проект щодо розвитку інформаційних технологій та апробації механізму взаємодії державної служби зайнятості з роботодавцями ІТ-сектора з питань їхнього забезпечення кваліфікованими кадрами. Як дуже перспективна, ІТ-галузь знаходиться під особливою увагою уряду, тому служба зайнятості долучається до вирішення її кадрових проблем.

 

У Тернополі співав сучасний кобзар (відео)

А ви знаєте, хто найскромніший кандидат в депутати від Тернопільщини?