Каналізаційні стоки Тернополя вже пахнуть Chanel№5

Поділитися

Каналізаційні очисні споруди КП «Тернопільводоканал» вийшли на нормальний режим роботи. Біологічну  очистку стоків відновлено.
«На даний момент каналізаційні стоки, що потрапляють на нижню та верхню площадки каналізаційних очисних споруд повністю очищуються, – зазначає директор КП  «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма. – Проте агресивні стоки з промислової зони Тернополя у нічний період продовжують періодично поступати на сьому каналізаційну насосну станцію, що на вулиці Галицька.

Про це свідчать результати відібраних у цьому мікрорайоні проб стоків. У них зафіксовано перевищення концентратів шкідливих речовин за певними показниками більш, ніж у 30 разів по відношенню до стандартних характеристик стоків, які поступають на каналізаційні очисні споруди підприємства. Якщо залпові скиди агресивних стоків продовжуватимуться, то активний мул знову почне відмирати і не зможе повноцінно виконувати функцію очистки стоків. Відповідно, ситуація може повторитися».
Водоканалівці спільно з правоохоронними та контролюючими органами продовжують пошук підприємства чи підприємств-забруднювачів, повідомляє сайт Тернопільводоканалу

У “Тернопільводоканалі” рятують “шкури” за 37 тисяч

Щоб відкрити гуртовню в Збаражі треба викласти мінімум 210 тисяч доларів!