На одного фінансового інспектора в Тернопільській області припадає більше 190 тис. грн виявлених порушень

Поділитися

За результатами рейтингового оцінювання підсумків роботи у І кварталі 2012 року, проведеного Державною фінансовою інспекцією України, Держфінінспекція в Тернопільській області посіла п’яте місце серед усіх регіонів нашої держави.

Про це, зокрема, на розширеному засіданні колегії Держфінінспекції в області, яке відбулося 15 травня цього року, сказав у своїй доповіді в.о начальника Є.Р. Держерука. «Незважаючи на те, що в цей період відбулися зміни  в структурі установи, значні кадрові переміщення, інспекція працює дієво» – зазначив він.

З перевірених у І кварталі 99 установ, підприємств та організацій фінансові порушення встановлені  у 89 відсотках. Обсяг виявлених фінансових порушень, що призвели до втрат, складає 17,6 млн грн. Вжитими заходами забезпечено усунення втрат ресурсів на суму 12,1  млн грн., що становить 69,1% виявленої суми.

У середньому одним фінансовим інспектором у першому кварталі цього року виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму 190,4 тис. грн.

Водночас Євген Держерука не обминув проблем і недоліків, які мають місце в організації та проведенні  ревізійних заходів, що негативно впливають на здійснення державного фінансового контролю.

Так, окремі відділи продовжують планувати роботу за принципом періодичності проведення ревізій, а не на підставі оцінки ризиків фінансових порушень. А неякісний відбір об’єктів контролю є причиною того, що окремі ревізії завершуються з незначними результатами.

Доповідач також акцентував увагу присутніх на тому, що забезпечення відшкодування виявлених фінансових порушень і надалі залишається пріоритетним у діяльності Держфінінспекції в області.

Учасники колегії також вели мову про роботу з кадрами, про стан внутрішнього контролю і про ревізію фінансово-господарської діяльності цільового та законного використання коштів Фонду загальнообов’язкового страхування на випадок безробіття в Тернопільській області.

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

 

 

Чи спокуситься Європа на Гайтану? (відео)

Коли вже Мариновського призначать на місце Панця?