На Тернопіліщині відбувся другий випуск військових ліцеїстів

Поділитися

На Тернопільщині, у єдиному в області ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою, що у Коропці на Монастирищині відбувся випуск кадетів. 12 травня із стін цього навчального закладу випустилося 78 ліцеїстів, 13 із яких дівчата. Також серед випускників ліцею четверо дітей-сиріт, які виховувалися у цьому навчальному закладі тривалий час.

Привітати випускників із їхнім святом, окрім батьків та рідних, прибули до Коропця представники Тернопільської обласної державної адміністраці, силових структур та інші поважні гості.

 

– Немає більш благородної місії, ніж захист свого народу і Батьківщини. Переконаний, що наші вихованці у майбутньому вірою і правдою служитимуть Українському народові, – зазначив під час урочистостей начальник Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою полковник юстиції Василь Процик.

 

За його словами, понад 75 % цьогорічних випускників навчального закладу вирішили присвятити себе справі оборони державних рубежів України. Вони вже подали документи на вступ до вищих військових навчальних закладів та ВНЗ інших військових формувань України.

 

Варто наголосити, що ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою на Тернопільщині було створено 1 вересня 2009 року. Його реорганізовано з Коропецької обласної комунальної середньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків. Зараз у цьому навчальному закладі окрім 143 кадетів виховується ще 75 дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків. Загалом же ліцей-інтернат може прийняти на навчання 450 осіб. Кадетів у ліцеї-інтернаті виховують на військово-патріотичних традиціях, на героїзмі звитяжців княжої доби, запорізьких козаків та тих воїнів, які з гідністю виконали свій священий обов’язок служіння Україні та її народові.

Василь ЛАБАЙ

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Сьогодні у Тернополі презентація книги Андрія Любки “Кілер”

В останній місяць весни, у травні, коли земля оживає та вкривається квітами Україна святкує День Матері. День світлий та красивий, теплий, як мамині руки.