Наливайченко: Симоненко має понести кримінальну відповідальність за виправдання злочинів сталінізму

Поділитися

Насильницька депортація сталінським режимом кримських татар в 1944 році де-юре і де-факто є злочином проти людяності і актом геноциду проти цілого народу, – заявив громадсько-політичний діяч, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

Він нагадав – злочини сталінізму були неодноразово засуджені резолюціями Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Парламентської асамблеї Ради Європи, і зобов’язують Україну, як члена цих міжнародних організацій.

«Саме тому я вимагаю від Генерального прокурора притягти до кримінальної відповідальності керівника компартії Петра Симоненка за його ганебні спроби з парламентської трибуни виправдати злочин депортації, який призвів загибелі понад 46% виселених татар», – каже Наливайченко.

«Діяльність комуністичної партії та популяризація тоталітарної комуністичної ідеології в Україні повинна бути заборонена. Неодноразові заяви представників КПУ, які виправдовують нелюдські злочини комуністичного режиму, що призвели до загибелі десятків мільйонів наших співвітчизників, є для цього більш ніж достатньою підставою», – наголосив політик.

Наливайченко висловив переконання, що місце таких політиків як Симоненко не в українському парламенті, а перед Гаазьким міжнародним трибуналом, в якому сьогодні розпочався судовий процес у справі генерала Ратко Младіча за звинуваченнями в здійсненні етнічних чисток проти боснійських мусульман.

 

Прокуратура Тернопільської області подала позов на 117 тисяч!

Як затопило Тернопіль (відео)