Наливайченко: Україна в ЄС та НАТО – це вільне та безпечне майбутнє для кожного українця

Поділитися

Напередодні саміту НАТО у Чикаго політик взяв участь у міжнародній конференції про відносини України і Альянсу

«Україна стане членом НАТО і двері Альянсу мають бути відкритими перед нашою державою», – заявив громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко, виступаючи у Чикаго на Міжнародній конференції «Оцінка відносин між Україною і НАТО напередодні Саміту НАТО», якою розпочинається чергова зустріч глав держав Альянсу, що триватиме у ці дні у США.

«Як ми добре розуміємо, НАТО – це не мілітарний союз, а демократичний союз цінностей, що знаходить політичні і військові засоби для захисту людських свобод. Лінія на «позаблоковість» України – помилкова, оскільки європейська країна, яка прагне прогресу, не може відмежовувати себе від єдиного простору безпеки і демократії. Через авторитарну політику діючої влади в Україні не повинні страждати люди. Український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації. Влада Януковича рано чи пізно відійде, а Україна завжди залишатиметься важливим геополітичним суб’єктом в східноєвропейському просторі», – наголосив політик.

Щодо перспективи вступу України до Північно-Атлантичного Альянсу, Наливайченко заявив: «Вважаю, альтернативи НАТО в безпековій політиці України не існує. Для того, щоб захисти наші суверенітет та недоторканість, адекватно відповідати на сучасні загрози безпеці громадян, Україна має стати членом НАТО. Це дасть змогу нашій країні долучитися не лише до спільного простору безпеки, а й стати рівноправним партнером для країн вільного світу. А це принесе і членство в ЄС, та відповідно, інвестиції, європейські стандарти добробуту, належний рівень захисту прав і свобод людини».

«Попри відсутність політичної моди щодо питання НАТО серед українських політиків у владі та в опозиції, я завжди був і буду прихильником приєднання України до колективної системи безпеки НАТО», – підкреслив Наливайченко.

19 травня Валентин Наливайченко бере участь у Міжнародній конференції «Оцінка відносин між Україною і НАТО напередодні Саміту НАТО у Чикаго». Зокрема, політик виступив із доповіддю на тему «Українська оцінка стратегічного партнерства з Альянсом».

 

У Тернополі змагались за Кубок України з бальних танців (відео переможців)

Сьогодні вперше згадали Кременець