Наливайченко: Влада віддала українське село на поталу земельним олігархам

Поділитися

Стратегічно хибний шлях розвитку аграрного сектору України полягає в тому,  що, створивши всі умови для крупних товаровиробників, влада віддала українське село на поталу земельним олігархам. Про це заявив громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко під час зустрічі з фермерами в селі Кабарівці Зборівського району в рамках кампанії «Слово народу – закон».

За його словами, нині відбувається поглинання великими агрохолдингами та латифундистами дрібних фермерських господарств, що призведе до повного занепаду села та знищення дрібних фермерів як класу.

«В аграрних регіонах вже зараз найвищий рівень безробіття, а збереження нинішніх тенденцій лише погіршить ситуацію з безробіттям на селі, оскільки великим латифундистам та агрохолдингам не потрібна велика кількість людей. Працевлаштувавши  одиниці, вони зробили безробітними сотні тисяч  селян.  Ціною зростання аграрного виробництва стане зубожіння села», – вважає Наливайченко.

 

На його переконання, вже нині варто зупинити поглинання дрібних фермерських господарств  великими агрохолдингами. Адже, на думку Наливайченка, дрібне фермерство виконує велику соціальну функцію: створення робочих місць для людей, зменшення соціального напруження на селі.

«Дрібнотоварне сільськогосподарське виробництво є основним способом самозайнятості  населення, самофінансування органів місцевого самоврядування на рівні сільських, селищних рад, збереження соціальної інфраструктури та національних традицій. Держава має підтримати дрібні фермерські господарства, які з об’єктивних причин не можуть конкурувати з великими товаровиробниками, – відзначив Наливайченко.

 

 

Окрім того, як відзначив громадсько-політичного діяча, треба забезпечити можливість  дрібним та середнім сільським виробникам прибутково продавати свою продукцію за рахунок розвитку заготівельно-збутової кооперації та створення невеликих переробних підприємств, які сприятимуть входженню продукції малих сільгосппідприємств на продуктовий ринок.

«Розвиток аграрного сектору має рухатись у напрямку створення  ефективної альтернативи у вигляді нових господарських формувань. Це сприятиме розвитку села та збільшить кількість працездатних власників, які хочуть працювати самостійно на своїй землі», – підкреслив Наливайченко.

Переможцем “Євробачення-2012” стала Швеція

“Свободівець” Сергій Надал піарить … “регіонала” Азарова