Новостворена компанія видобуватиме корисні копалини з астероїдів

Поділитися

Нещодавно група мільярдерів та колишних працівників NASA оголосили про створення першої в історії компанії, що збирається видобувати ресурси із навколоземних астероїдів. В їх планах збагатити нашу планету цінними металами вартістю в трильйони доларів.

Сьогодні у Сієтлському музеї авіації відбулась презентація компанії, яку відкрили такі люди як засновники Google Ларі Пейдж (Larry Page) та Ерік Шмідт (Eric Schmidt), режисер та дослідник Джеймс Камерон (James Cameron), голова компанії Intentional Software Corporation та астронавт Чарльз Сімоні (Charles Simonyi), член директорів і один із перших інвесторів Google Рам Шрірам (Kavitark Ram Shriram) та засновник Perot Systems Росс Перо (Henry Ross Perot, Jr.).

Мета новоствореної компанії звучить доволі фантастично — видобувати ресурси із навколоземних об’єктів. Таким чином вони планують «влити трильйони доларів у загальний ВВП». І за словами науковців це не так вже й складно. Виявляється, що це настільки просто, що першу місію вони розпочнуть вже у найближчі 24 місяці! Щоправда це буде тільки дослідницька місія.

Одним з головних розшукуваних ресурсів буде вода. Її планують використовувати в якості палива (кисень + водень) для здешевлення подальших космічних польотів за рахунок дозаправки в космосі.

Наступною ж метою компанії є дорогоцінні метали. За словами вчених, вони хочуть забеспечити Землю достатком цінних металів. Як алюміній, який колись був рідкісним металом, а тепер є одним з найрозповсюдженіших металів у техніці та електроніці. Вони планують зробити те ж з платиною, золотом та іншими рідкісними металами. Це відкриє доступ до небачених раніше технологій.

Почати компанія планує із запуску пошукових телескопів Arkyd-100, які у неї є вже зараз. Телескопи будуть обертатись на низькій опорній орбіті Землі, вони вимірюватимуть швидкості польоту та обертання астероїдів, досліджуватимуть інші їх характеристики а крім всього випробовуватимуть нові розробки для наступного покоління телескопів Arkyd-200. Вчені говорять про 1500 потенціно крисних астероїдів, які вони хочуть дослідити. Після того, як вони визначаться із тим, які астероїди мають більшу цінність, вони запустять екстраткори — роботизовані апарати, що видобуватимуть корисні копалини. Вони стверджують що це зовсім не складно, адже в багатьох випадках не потрібно буде навіть копати — деякі астероїди вже складаються із дрібних шматків мінералів, які треба буде просто взяти і доставити на Землю. Покищо невідомо коли відбудеться перший запуск екстракторів, очевидно не дуже скоро. Зате відомо що жодна людина не полетить для цього в космос — все візьмуть на себе роботизовані системи.

Є шанси, що ідея видобувати матеріали в космосі провалиться. Але дуже багато шансів, що вона здійсниться, адже за нею стоять найбагатші люди та найвидатніші вчені та астронавти планети.

http://tsikave.info

Молитовник для дітей

Створена фотокамера, що знімає рух світла