Обласне управління юстиції «кришує» нардепа Джоджика

Поділитися

Звернення трудового колективу ТОВ «АНТ» до Президента України

На превеликий жаль, в реальному житті ми стикаємося з недосконалістю органів державної влади, які не здатні, не можуть і не прагнуть захистити кожного громадянина від матеріальних а навіть і моральних посягань на його майно, конституційні права та свободи, здоров’я та життя. Нерідко навіть цілком законні та логічно вмотивовані рішення судів різних інстанцій не виконуються через усілякі хитромудрі перепони на шляху до торжества справедливості. З конкретним прикладом своєрідного саботажу та перешкоджання верховенству права стикнувся і колектив ТОВ «АНТ».

У вересні минулого року іменем України Тернопільський міськрайонний суд ухвалив стягнути з відкритого акціонерного товариства «Опілля», власником якого є народний депутат Ярослав Джоджик, на користь Михайла Ратушняка – засновника і директора ТОВ «АНТ»,  значну суму коштів, які могли б бути використані для погашення значної кредиторської заборгованості перед банками. Здавалося б, що державні виконавці першого відділу Державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції, які згідно із законом повинні забезпечити виконання цього судового рішення, не зволікатимуть і у повному обсязі та своєчасно  справляться зі своїми безпосередніми обов’язками. Але не так сталось, як гадалось.

З моменту відкриття виконавчого провадження до моменту його зупинення минуло близько двох з половиною місяців, проте ніяких конкретних заходів, спрямованих на виконання рішення суду, державною виконавчою службою вчинено не було. І все це через  бездіяльність, безконтрольність чи може зацікавленість з боку головного управління юстиції в Тернопільській області. Крім того, незважаючи на винесену постанову про арешт коштів боржника деякі із рахунків боржника дивовижним чином залишалися не арештованими і боржник продовжував здійснювати через них свою фінансову діяльність та ігнорувати виконання рішення суду.

Вся ця ситуація недвозначно вказує на те, що, прикриваючись мандатом, народний депутат не виконує взятих на себе зобов’язань у стосунках з іншими  партнерами, ігнорує елементарні етичні правила та моральні критерії ведення бізнесу та здійснює вплив на посадовців державних органів.

Відомо як виконавці старанно виконують приписи судів, виносячи з помешкань пересічних громадян побутову техніку, меблі та навіть описують саме помешкання. Однак навряд чи так само сумлінно працюють ці ж виконавці, коли йдеться не про сотні чи навіть тисячі гривень, заборгованих столяром, водієм чи слюсарем за газ або гарячу воду, а про мільйони, які не хоче повертати привілейований слуга народу. Яскраве підтвердження такого вибіркового підходу – ще й дотепер не виконане рішення суду.

Шановний пане Президенте, в умовах повної бездіяльності та заангажованості органів виконавчої влади наш колектив вичерпав усі можливі способи добитися виконання законного рішення та встановлення справедливості. Саме тому ми звертаємося до Вас як до гаранта додержання  Конституції, захисту прав і свобод людини та громадянина та до всенародно обраного Глави Держави з настійною вимогою захистити наші конституційні права та усіма доступними законними засобами впливу забезпечити виконання судового рішення про стягнення боргу з ВАТ «Опілля».

 

З повагою, колектив ТОВ «АНТ»

Старий дуб у Тернополі (відеоісторія)

Регіонал Болдирєв критикує Муца за його листівку