Олексій Кайда дав 4 тисячі на пам’ятник бабі Парасці

Поділитися

Голова Тернопільської облради Олексій Кайда прочитав в інтернеті, що родині баби Параски, яка була одним із символів Помаранчевої революції, бракує 4 тисячі гривень на встановлення пам’ятника на могилі. Коштів не вистачає для монтажних робіт.

Як розповіла кореспонденту «Високого Замку» донька Параски Королюк – Світлана, пам’ятник виготовили з чорного граніту. У центрі стели висічено кольоровий портрет, на якому Параска Василівна зображена у вишиванці з медалями.

– Хто із сусідів не приходить до хати, побачивши на пам’ятнику портрет мами, каже, що вона – наче жива, – каже пані Світлана. – Плачуть, згадують її добрим словом. Я до дня народження мами склала вірша… Ми постаралися зробити гідний пам’ятник, наша мама на нього заслужила. Обійшлася нам ця робота у 16 тис. грн. Але ніяк не можемо поставити пам’ятник на місце, бо бракує на це коштів. Зараз на будову до Польщі поїхав мій племінник і онук нашої баби – Володя. Дасть Бог, заробить грошей, тоді і візьмемося за встановлення. Більше грошей взяти нам нізвідки…

І ось вчора помічниця голови Тернопільської облради панна Марія повідомила “Про все”, що керівник облради перерахував кошти із своєї зарплати.

Нагадаємо, що свого часу голова облради обіцяв підтримувати соціальні проекти, коли йому підвищили зарплату на сесії облради.

“Про все” неодноразово критикувала голову облради, який чомусь робив великий секрет за витрату коштів фактично  платників податків.

Певно, критика різних ЗМІ довела Олексія Петровича до того, що він врешті на одній із зустрічей розповів, на що ж витрачає зарплату

– Сьогодні я отримую зарплату у розмірі 12 тисяч. Раніше я отримував п’ять. Але зрозумів, що це — неефективно. До мене постійно приходять люди, просять допомогти… Тепер я частину грошей щомісяця віддаю на благодійність, але не афішую цього… – каже Олексій Кайда.

ЗМІ почали “доставати” Кайду, щоб назвав хоч один проект. Олексій Петрович тримався довго. На зустрічі в “Березолі”, торік,  коли був присутній Олег Тягнибок та Сергій Надал, навіть сказав, що не ніколи не афішуватиме. Присутні люди дивувались. Але, напевно, періодичне питання від журналістів про те, що ж підтримав Кайда цього місяця із зарплати, довело його до того, що в світ вийшла інформація про пам’ятник бабі Парасці.

“Про все” вітає Олексія Кайду з почином!
Дружині Олексія Петровича – стійкості і розуміння 🙂
Сподіваємось, що Олексій Петрович регулярно оприлюднюватиме такі дані, як й отримуватиме без затримок заробітну платню.
За весь час головування Кайдою, про підтримані соціальні ініціативи було відомо про книгу Вероніки Зварич «Життєвий шлях Патріарха Йосифа», яку мала отримати кожна школа області. Видання побачило світ за кошти із заробітної плати голови обласної ради. Ще щось Олексій Кайда підтримав з “медичним відтінком”. На жаль, в інтернеті ми так і не змогли “відкопати”

Тому, “Про все” ще раз пропонує Олексію Кайді офіційно оприлюднювати інформацію що він підтримав і на яку суму за конкретний місяць. Адже голова облради – це найнятий людьми державний менеджер, який отримує зарплату від платників податків. І в цьому не має нічого соромно, щоб прозвітувати на що витрачались кошти. І домислів не буде…
До речі, голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда отримав у 2011 р. сукупний дохід у сумі 193,995 тис. гривень. Це була найбільша зарплата серед чиновників Тернопільщини.

Із 14 травня по 5 червня у Тернополі проходить щорічна акція «Автобус»

Найбільш резонансні злочини та події за минулу добу