«Політичні банкрути» заздрять «Батьківщині»

Поділитися

Дивною для мене виявилась реакція на допомогу Тернопільською міською організацією Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» жителям мікрорайону «Східний».

Справді, жителі мікрорайону, здебільшого похилого віку, звернулись до «Батьківщини» із проханням допомогти захистити їхні інтереси, коли вони побачили, що посеред березової алеї почались незрозумілі роботи. Реакція корінних жителів Тернополя виявилась цілковито очікуваною. Багато років тому вони, бажаючи організувати благоустрій неподалік своїх домівок, висадили молоді берези, які згодом стали алеєю. Зелена частина міста стала місцем відпочинку для них. Причому під «відпочинком» вони розуміють не розпивання спиртних напоїв у гучних закладах, а, для прикладу, класичну прогулянку із рідними поміж молодих беріз. Тим більше, мова йде про алею, яку вони самі висаджували. Як каже народна мудрість, справжній українець повинен виховати дитину, збудувати будинок та посадити дерево. І справді, хто висаджує деревину, фактично живе із нею, і переживає за долю цих насаджень. Так сталося і у випадку, що виник. Старші тернополяни почали бити на сполох, коли побачили, що алея фактично може бути знищена. Поміж дерев, пошкоджуючи коріння, робітники почали копати ями, готуючи місце для встановлення якихось літніх споруд. Смішними виявились слова замовників робіт про те, що дерева не будуть пошкоджені. Поширені в Інтернеті фото говорять зовсім про інше.

Замовники робіт кажуть, що деревам не шкодять

Та найгірше те, що подібні випадки трапляються через захланні апетити чиновників-бізнесменів, які тільки й дивляться, де б то ще можна було дати дозвіл встановити якусь споруду чи збудувати багатоповерхівку. Як бачимо, будинки почали будуватися у середині дворів, на дитячих майданчиках, стадіонах… За останні декілька років можна згадати більше десятка гучних скандалів у такому невеличкому Тернополі.

У багатьох із цих випадків обурені громадяни приходили за допомогою до «Батьківщини», і в нас вони цю допомогу отримували. Можливо, тому, що знають – в Тернополі більше ніхто не допоможе.

У той же час в засобах масової інформації з’являються публікації про те, що нібито «Батьківщина» сама, без місцевих жителів, створює якісь конфліктні ситуації. Я впевнений, все це писанина збанкрутілих політичних опонентів, які неодноразово зраджували громаду, відчуваючи свій приватний інтерес.

Тож хочу заявити, що Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» й надалі буде відгукуватися на звернення тернополян і допомагати їм.

А собаки нехай брешуть. Караван все одно йтиме…

А ви знаєте, хто найскромніший кандидат в депутати від Тернопільщини?

Брати Капранови у Тернополі говорили про неймовірні гонорари