«Програма Об’єднаної опозиції стане програмою розвитку країни», – Арсеній Яценюк

Поділитися

«Програма Об’єднаної опозиції – це модель України, яку ми пропонуємо, як ми її бачимо і за яку ми будемо боротися», – заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк під час засідання круглого столу із обговорення програми Об’єднаної опозиції «Справедлива держава, чесна влада, гідне життя» у понеділок, 28 травня в Києві.

У засіданні круглого столу взяли участь лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, перший заступник голови партії ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов, народні депутати України, лідери та представники політичних сил Об’єднаної опозиції, провідні експерти у сфері політології та економіки.

«Програма Об’єднаної опозиції – це модель України, яку ми пропонуємо, як ми її бачимо і за яку ми будемо боротися», – заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк під час засідання круглого столу із обговорення програми Об’єднаної опозиції у понеділок, 28 травня, в Києві.

Він наголосив, що Об’єднана опозиція поставила за мету обговорити цілі програми, виклики та необхідні зміни для України. «Основна мета Об’єднаної опозиції – щоб ця програма стала програмою розвитку країни», – наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що головне, що має на меті програма, – подолати тотальну несправедливість в країні «Це те, що пов’язано з сьогоднішньою владою і сьогоднішнім режимом. Основний виклик сьогодні в Україні та в світі – це відсутність справедливості. І наше завдання – її відновити».

Відновлення справедливості, підкреслив лідер «Фронту Змін», пов’язане з відновленням народовладдя. «Демократія в Україні згорнулася за декілька років під час президентства Януковича. Він розпочав процедуру конституційних змін для узаконення себе як конституційного монарха», – підкреслив він.

Тому пріоритетом Об’єднаної опозиції є відновлення балансу влади, «відновлення демократії і надання парламенту дійсно статусу представницького законодавчого органу, який впливає на процеси країни, а не є підрозділом адміністрації президента», – наголосив він.

На переконання Арсенія Яценюка, ще одним із ключових елементів відновлення справедливості в країні є чесний і справедливий суд: «Суд, який захищає права громадянина, права і свободи людини, який захищає одне з ключових економічних прав – право власності. Сьогодні такого суду в Україні немає».

«Необхідно якісно змінити весь склад суду, наділити повноваженнями Верховний Суд України, щоб не ставалось постійних злочинних помилок в судовій системі», – додав він.

Об’єднана опозиція у своїй програмі передбачає також зміни у правоохоронній системі і системі прокуратури, наголосив лідер «Фронту Змін». «Ми вважаємо, що генеральна прокуратура повинна бути позбавлена функцій загального нагляду. Тому що це є один з найбільш корупційних елементів у системі генеральної прокуратури», – підкреслив він.

Окремий блок програми Об’єднаної опозиції стосується боротьби з корупцією. «Дві українські проблеми – корупція і монополія – не дають можливості розвиватися ні людині, ні економіці, ні країні. В Україні зараз відсутня корупція, бо корупція – це коли крадуть 10%. Сьогодні в Україні грабіж. Грабуються державні компанії, грабується державний бюджет», – наголосив Арсеній Яценюк. За його словами, для подолання корупції Об’єднана опозиція передбачає створення Національного антикорупційного бюро та демонополізацію економіки.

Одним із ключових блоків програми є соціально-економічний. «На пенсію 860 грн не може прожити жодна людина, і дискусії про те, чи треба підіймати соціально-економічні стандарти, в нашій країні не може існувати», – додав він.

«Ми усвідомлюємо, що це програма, яку ми будемо реалізовувати тривалий час. Але це наше бачення країни. Ми хочемо бачити країну чесною, гідною і справедливою. Ми просимо вашої допомоги для того, щоб остаточний варіант цієї програми був затверджений на з’їзді Об’єднаної опозиції 30 липня і щоб найвища цінність в Україні – люди – відчули, що в країні можуть бути зміни», – наголосив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що в рамках обговорення програми передбачено проведення одинадцять круглих столів у регіонах України, зокрема вузькоспеціалізованих обговорень щодо кожного з блоків програми Об’єднаної опозиції.

За спробу ввести другу державну мову президент заслуговує на імпічмент, – Арсеній Яценюк

“МММ-2011” рухнула!? У Тернополі – усе працює!