“Регіонали” зірвали сесію Тернопільської облради

Поділитися

10 травня 2012 року мало відбутися четверте пленарне засідання 43-ї сесії Тернопільської облради. Та представники Партії регіонів вирішили в черговий раз продемонструвати своє ставлення до проблем области, проігнорувавши сесію облради.

Чіткого пояснення своїм діям представник Партії регіонів депутат облради Павло Федик надати не зміг. Він мотивував відсутність депутатів-“регіоналів” “подіями 9 травня”. Натомість голова облради Олексій Кайда наголосив, що у порядку денному сесії не було жодного політичного питання.

“Було рівно 20 питань – господарських. А звіт начальника обласної міліції до порядку денного не було включено. Тому те, що демонструють окремі депутати сьогодні – це блюзнірство і неповага до громади”, – наголосив свободівець-голова облради.

З цього приводу висловились і представники інших фракцій обласної ради, які зазначили, що такими діями окремі депутати гальмують розвиток Тернопільщини й держави в цілому. Адже до уваги депутатів пропонували низку важливих питань соціально-економічного життя области, зокрема: про внесення змін до обласного бюджету на 2012 рік, програми соціально-економічного та культурного розвитку, розвитку фізичної культури і спорту у сільській місцевості, про надання дозволу на передачу об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг та інші.

Олексій Кайда також зазначив: “Янукович говорить про соціальні ініціативи, так ось вони – дороги, кар’єри та інші питання, які мали розглядати на сесії. Тому прошу депутатів довести до відома жителів районів Тернопільщини, хто зриває сесію і розгляд нагальних питань краю”.

Також очільник облради повідомив, що надішле окреме звернення до начальника УМВС України в Тернопільській області з приводу дій працівників міліції 9 травня у Тернополі. “Мені цікаво, чи є дозвіл оренди на транспортний засіб (на відео http://youtu.be/RmIWJ8mIRfI видно, що представників Компартії до парку було доставлено на автобусах з номерними знаками МВС).

Крім того, згідно зі статтею 39 Конституції України, має бути завчасне сповіщення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій. Жодної заявки від комуністів на проведення заходу не було. Відповідно, це був несанкціонований мітинг. Чому ж міліція не припинила незаконну акцію представників лівих сил, натомість супроводжувала їх, ображаючи депутатів різних рівнів?”, – наголосив Олексій Кайда.

Нагадаємо, під час покладання квітів до Вічного вогню у Старому парку 9 травня 2012 року в Тернополі працівники міліції супроводжували колону представників Компартії України. Депутати Тернопільської обласної та міської рад намагалися не допустити проведення несанкціонованого заходу КПУ, внаслідок чого їх було затримано працівниками управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області. Деяким із депутатів було завдано тілесних ушкоджень.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Як у Тернополі ледь не згоріли гроші родини екс-президента Ющенка і найбільшого латифундиста Західної України Івана Гути (відео)

Фінансові інспектори виявили серйозні порушення з оплати праці у тернопільському приміському селі Петриків