Секрети успіху ділової жінки

Поділитися

 21 травня 2012 р. у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбулося чергове засідання жіночого клубу “Гармонія” на тему “Секрети успіху ділової жінки».

– Жінки – істоти крихкі і ніжні, так, принаймні, говорить нам класична література. Однак у двадцятому столітті з’явилася нова категорія жінок, які заявили про себе з достатньою визначеністю. Це ділові жінки, або бізнес-леді – саме  такими словами  розпочала зустріч фахівець центру зайнятості Інна Лісовська.

Історія знає достатньо прикладів ділових жінок, що досягли багато чого в своєму житті та вплинули на суспільний устрій і менталітет цілих поколінь. Це Жаклін Онассіс, Маргарет Тетчер, Мадлен Олбрайт – список далеко не повний.

З об’єктивних причин в нашій країні бізнес-леді з’явилися лише на початку дев’яностих років двадцятого століття, тоді, коли з’явилося поняття «бізнес». І з кожним днем збільшується кількість  осіб прекрасної статі, які активно займаються  власною кар’єрою,  розвивають  свою приватну справу, або є громадськими діячами.

Учасники заходу з цікавістю долучились до дискусії, адже кожна на сьогоднішній день знаходиться в процесі пошуку роботи, а дехто  взагалі  «у стадії самовизначення».

– Професіоналізм – є одним із критеріїв успішності ділової жінки – додала п.Ольга, яка  на даний момент є безробітною,-  удосконалюйся, вчись, пізнавай все в своїй галузі і не зупиняйся на досягнутому! – Ось мій життєвий девіз.

– Не менш важливим є також вміння спілкуватись та поводитись у колективі-висловила свою думку одна з учасниць засідання п.Олена. – Діловий етикет –  також основа успіху  будь-якої жінки. Приходячи з ранку на роботу, обов’язково необхідно вітатись, і не має значення хто перед вами: керівник або охоронець… Використовуйте елементарні слова ввічливості, поважайте людей та їх працю, цінуйте кожну особистість, і ваш  успіх незабариться !!!

Погодилася з думкою учасниць гість засідання жіночого клубу “Гармонія” консультант міжнародного благодійного фонду  «Дар життя»  Надія Василівна Хомінська. Проте, наголосила, щоб  жінки не забували про свою першочергову функцію: народження та виховання  дітей. Адже, яким має бути майбутнє покоління в повній мірі залежить від нас!

Загалом, ділова жінка – людина сильна і максимально самореалізована в житті. Найголовніше – знайти розумний баланс між бізнесом та іншими гранями нашого різноманітного існування, і тоді життя обіцяє бути гармонійним  та щасливим.

 

 

 

 

 

Співчуття Олегу Блохіну

Після трудових еміграцій в Італію, Португалію та Іспанію тернополяни масово поїдуть в Австралію