Тернопільський водоканал не хоче брати на баланс Горішньо-Івачівське водосховище

Поділитися

На нараді в облдержадміністрації розглянули питання сучасного стану Горішньо-Івачівського водосховища

22 травня 2012 року, за ініціативи Тернопільського обласного управління водних ресурсів, з участю першого заступника голови обласної державної адміністрації відбулась нарада з питання сучасного стану Горішньо-Івачівського водосховища.

В нараді взяли участь начальник обласного управління водних ресурсів, начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, начальник Територіального управління МНС України в області, директор КП «Тернопільводоканал», заступник начальника Державної екологічної інспекції в області, заступник начальника Головного управління Держкомзему у області, начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по області, заступник начальника Управління Держтехногенбезпеки в області, начальник головного управління рибоохорони, заступник Тернопільського міського голови, головний санітарний лікар області, заступник голови Тернопільської райдержадміністрації, заступник голови Зборівської райдержадміністрації, представник ДП «Укрриба», представник холдинг-центру «Інтер-Корс».

Доповідав начальник Тернопільського обласного управління водних ресурсів – Капуста Тарас Ярославович. В ході обговорення присутні дійшли наступних висновків:

1. Рекомендувати комунальному підприємству Тернопільської міської ради КП «Тернопільводоканал» взяти в користування на умовах оренди гідротехнічні споруди, водний об’єкт, землі водного фонду Горішньо-Івачівського водосховища. Орендодавцями виступають ДП «Укрриба», Зборівська і Тернопільська районні державні адміністрації.

2. У разі відмови комунального підприємства міської ради від оренди Горішньо-Івачівського водосховища Зборівській і Тернопільській районним державним адміністраціям оголосити конкурс на оренду земель водного фонду та водного об’єкту Горішньо-Івачівського водосховища.

3. До надання в оренду ДП «Укрриба» забезпечити утримання в належному технічному стані гідротехнічних споруд водосховища,

4. До висновку наукових установ очистку і днопоглиблювальні роботи на водосховищі не проводити, Тернопільській міській раді передбачити кошти на виконання проектних робіт по облаштуванню нового водозабору.

5. Управлінню Держкомзему у Тернопільському районі вирішити питання про зняття з обліку 36 га, які обліковуються за ПАТ «Тернопільський облрибкомбінат».

6. Головному державному управлінню рибоохорони та регулювання рибальства у Тернопільській області спільно з органами влади вирішити питання зариблення водосховища рибами – меліорантами для очистки водойми, встановити мораторій на вилов риби в водосховищі.

7. Представникам спеціально уповноважених органів державної влади забезпечити постійний контроль за станом експлуатації гідротехнічних споруд, вжити вичерпних заходів до усунення порушень земельного і водного законодавства у межах прибережної захисної смуги водосховища, повідомили “Про все” у Тернопільоблводресурсах

У Тернополі знову почалась “сміттєва війна”

Керівник опозиції на Тернопільщині сказав все, що думає про Наливайченка, Стойка, Чижмаря, “Свободу”, УДАР і “Фронт змін