У губернатора Тернопільщини водій-скандаліст без почуття гумору

Поділитися

Про те, що у голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна нова крута іномарка писали інтернет-видання нашого краю. Вже неодноразово розповідали неофіційно для “Про все” чиновники облдержадміністрації та облради, що новенький чорний джип  “Тойота” регулярно підвозить Хоптяна на роботу та на різноманітні заходи в Тернополі. Зокрема, вчора Валентин Хоптян на цьому джипі завітав на урочисте зібрання громадськості, присвячене Дню матері, що відбулося у ПК «Березіль». Його автомобіль був припаркований поруч зі службовим джипом голови облради Олексія Кайди біля центральних сходів.

Автор цих рядків також побував на святі. Під завершення дійства я покинув зал, зійшов по сходах центрального виходу «Березолю» І тут  мені довелось пережити кілька неприємних хвилин, як я потім дізнався,  від водія голови Тернопільської облдержадміністрації.  У руках я тримав штатив для фото і відеозйомки. Водій першої особи області, якого, як ми дізнались з оточення губернатора, звати Ігорем, відверто нудьгував в дорогій автівці. Поруч з ним, за різними даними, сидів помічник Валентина Хоптяна або син губернатора, якого того дня нібито бачили біля ПК “Березіль”. Побачивши мене, водій джипа усміхнувся привітно і сказав: «О, журналіст, сфотографуй мене». Напевно, це був такий жарт, бо ні фото, ні відеоапаратури я в руках не мав. Усміхнувшись у відповідь, я вже фактично оминав чорного джипа- «Тойоту», як нагадав собі, що маю в кишені мобільний телефон. Повернувся назад і сфотографував. Певне, пан Ігор не чекав такого повороту, бо вискочив відразу з джипа і почав в категоричній формі наказувати стерти фото. По рівню словникового запасу, манері ведення дискусії я зрозумів, що чоловік налаштований рішуче.

–          Зітри фото, я тобі сказав,- цитую майже дослівно вимогу водія. А то дістану той мобільник з шортів разом з кишенею, – пінився невдалий жартівник.

–          Це громадське місце,- спробував я залагодити конфлікт.

–          Це моє приватне авто. Я Тобі не давав дозволу фотографувати! Знаєш кому воно належить!!!- аж розпашівся чоловік.

З машини вийшов другий чоловік і теж порадив витерти фото. Але в значно коректнішій формі.

Оцінивши ситуацію з плінтусовим рівнем айкю  та еверестовими амбіціями «воділи», переглянувши фото, яке на жаль, було зроблене невдало проти сонця, я погодився стерти фото, щоб не загострювати ситуацію, оскільки мав з собою в фото та відеокамеру, які під час з’ясування стосунків могли «піти в хід». Проте вирішив дізнатися кому ж належить джип.

Першим, кого я побачив неподалік «Березолю», був заступник губернатора Юрій Желіховський, який вислухавши ситуацію із скандальним водієм, пообіцяв розібратись в непорозумінні. Проте, він не був впевнений чи це їхній шофер.

Журналісти, які повертались із свята трохи пізніше, допомогли мені з фото.

Із джерел, наближених до голови Тернопільської ОДА мені вдалось дізнатися, що на іномарці, яка зображена на фото, їздить губернатор Тернопілля. Про самого ж водія вдалось дізнатись, що він, м’яко кажучи,  не користується авторитетом серед своїх колег.

Здавалось би, про що тут було писати? Ну передумав водій фотографуватись. Але  згадався випадок з попереднім службовим автомобілем губернатора, який трапився 31 грудня минулого року, коли загинула людина. Автору цих рядків здалося, що водій губернатора поводився так, ніби «впіймав Бога за бороду» і «море йому по коліна». Чи не після «залагодження» новорічної кримінальної справи водій відчув, що може творити все, що захоче повністю безкарно?

Чи не компрометує себе Валентин Хоптян, як голова обласної адміністрації, таким шофером?

Коли конфлікт було вичерпано, я запитав його, кому ж належить це авто?

–          Кайді, так і напиши, – перевів стрілки водій в іншу «парафію».

Те, що він збрехав тієї миті, це я знав точно, оскільки в голови облради шофер від Бога у всіх поняттях: і професійних, і людських.

Тож шановні, «бєрєгісь автомобіля», коли службове авто Хоптяна їде, бо перефразовуючи народну мудрість, яке їде, таке й возить.

Борис Машлянка

Сьогодні і завтра на тернопільському Театральному майдані – фестиваль “Цвіт вишиванки”

До уваги тернополян -туристів: життя українського туриста в Єгипті оцінили в 200 доларів