У Львові жінок привітають з Днем Матері червоними маками

Поділитися


13 травня Львівська громадська організація «Борець» привітає близько 3 тисячі жінок з Днем Матері – Днем української жінки, даруючи власноруч зроблені брошки-маки з декоративного паперу

День Матері в Україні відзначають у другу неділю травня. Львівська обласна громадська організація «Борець» традиційно вже втретє поспіль вітає жінок Львова з цим теплим маминим святом. 13 травня у другій половині дня в центрі Львова відбудеться акція, присвячена Дню Матері, в рамках якої волонтери даруватимуть жінкам та дівчатам вітання і брошки у вигляді червоних маків.
Привітання жінок в День Матері відбуватиметься з 15 години. Волонтерів можна буде зустріти в вишиванках та з повним кошиком брошок-маків на площі Ринок, біля пам’ятника Т.Г. Шевченку, біля Львівського театру опери і балету ім. С. Крушельницької, на площі біля пам’ятника Королю Данилу, а також на проспекті Шевченка.

Акція покликана нагадати львів’янам про одне з найважливіших свят року – День Матері. Мета акції – привернути увагу громадськості до цього власне українського свята і розширити межі його святкування до Дня української жінки.
Подарунки цьогоріч особливі – власноруч виготовлені з гофрованого паперу яскраво червоні квіти маку, як символ краси та материнської турботи. «Ми вирішили привітати українських жінок саме квітками-маками, адже матір порівнюють з маком ще з прадавнього культу  української жінки-матері — берегині домашнього вогнища», – пояснює координатор акції Христина Зинич. Такі брошки-маки волонтери чіплятимуть на одяг жінкам, створюючи в центрі міста святкову атмосферу.

Приготування до акції триває вже близько трьох тижнів. Протягом останнього тижня волонтери кожного дня збираються разом, щоб власноруч виготовити квітки. Робота чітко організована, у кожного своє завдання: хтось нарізає смужки, хтось робить серединку маку, хтось вирізає пелюстки, а в когось найскладніше – доєднати пелюстки до серединки. Аби було веселіше, волонтери співають українських пісень, жартують чи грають в ігри. «Процес виготовлення такої квітки-маку – справжній ритуал. Так цікаво за цим спостерігати: у кожного своя робота, в яку він вкладає частинку своєї душі. Хочеться вже врешті привітати не тільки своїх найдорожчих матусь, бабусь та сестер, а й зовсім не знайомих жінок такими брошками з чудовим святом Матері», – ділиться враженнями волонтер Наталя Ділай. Приєднатися до створення квіток може кожен охочий, для цього потрібно зголоситись до організаторів акції в соціальних мережах.

Організатор заходу: ЛОГО “Борець”.

Вшанувати Амфілохія Почаївського приїде Патріарх Філарет?

Ярослав Джоджик заговорив про цінності (відео)