У Тернополі відбулася Студреспубліка

Поділитися

Ось і закінчилась така довгоочікувана та непередбачувана «гра» – регіональний етап Мульти-фестивалю «Студентська республіка-2012», який проходив з 18 по 20 травня 2012р. у с.Івачів Тернопільського району. Тернопільчани відкрили літній сезон “регіоналок” Студреспубліки [+відео].

На вибори студентського мера цього разу приїхали більше сотні студентів, серед яких традиційно багато тернополян.

Співорганізаторами виступили, минулорічні студреспубліканці – громадська організація «Файне місто».

Починаючи з п’ятниці у студентів насичені дні, адже одразу після поселення вони почали брати активну участь у грі. У п’ятницю студенти поділялися на округи, з яких вони обирали по мажоритарці депутатів магістрату.

 

У першій половині дня суботи уже були відомі імена депутатів магістрату Студреспубліки, які будуть весь наступний рік щось робити для студентства, а також поїдуть представляти Тернопіль на всеукраїнський етап даного проекту

 

Організатори розповідають, що відчувається боротьба між учасниками. Адже ще на початку Студреспубліки було 7 команд, які у кінцевому результаті об’єдналися у дві партії. Це «Студентська свобода» на чолі з кандидатом у мери Романом Собко й «Активна молодь», яку очолював інший кандидат у мери Іван Коростіль, котрий врешті і переміг.

 

Щодо організації, то учасники відмічають цікаво проведений час та багато заходів, особливо їм сподобалася ранкова зарядка, і не тільки… Також проведено традиційні турніри – «Мафію», «Що?Де?Коли?», змагання з футболу. На Студреспубліці найбільшою  несподіванкою для студентів виявилася польова кухня, яку надало МВС. Адже у звичайному житті більшість не зможе покуштувати їжі у польових умовах солдатів, – переконують студенти.

Цьогоріч  у проведенні такого масштабного дійства, скликалось, багато охочих допомогти, як міська і обласна ради, підприємці та депутати міста.

 

 

 

Як Максим Кіндрук розповідав у Тернополі про африканські мандри

«Атріум fashion days» у Тернополі