Вертоліт вогневої підтримки Мі-24ПУ1 прийнятий на озброєння Збройних Сил України

Поділитися

Міністр оборони України Дмитро Саламатін підписав наказ про прийняття на озброєння Збройних Сил України армійського бойового вертольота Мі-24ПУ1 після глибокої модернізації, здійсненої на підприємствах вітчизняного ОПК, повідомляє Департамент преси та зв’язків із ЗМІ оборонного відомства.

 

Під час державних випробувань ця машина продемонструвала вражаючі можливості бойового застосування. Український гвинтокрил не поступається кращим світовим зразкам, а за деякими параметрами – перевершує їх.

 

– Відновлення парку армійських бойових вертольотів – справа державної ваги. Сьогодні ми зробили рішучий крок до забезпечення армії принципово новими вертольотами вогневої підтримки наземних військ, – зазначив Міністр оборони Дмитро Саламатін. – Це стало можливим завдяки тісній та результативній співпраці оборонного відомства і підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

 

За словами Міністра, керівництво держави робить все для переоснащення вітчизняної армії зразками озброєння та військової техніки, орієнтованими на стандарти провідних країн світу.

 

– Цей проект є вдалим поєднанням передових наукових рішень та сучасних технологій, – наголосив Дмитро Саламатін.

 

Довідково. Армійський бойовий вертоліт Мі-24ПУ1 призначений для знищення броньованих і неброньованих наземних малорозмірних цілей, живої сили противника, а також для вогневої підтримки військ в будь-який час доби. Бойова машина ефективна в умовах високогір’я, має підвищені бойові можливості застосування авіаційних засобів ураження, а також надійний захист від ракет з інфрачервоними головками самонаведення.

 

Модернізація вертольота Ми-24П виконана шляхом встановлення модифікованих двигунів ТВЗ-1І7ВМА-СБМ1В-02, станції оптико-електронної протидії “Адрос” КТ-01АВ, системи збору та реєстрації польотної інформації БУР-4-1-07, модернізованого авіаційного стрілецького прицілу АСП-17ВПМ-У, лазерної системи формування прицільної марки ФПМ-01КВ, супутникової навігаційної системи GРS МАР-695, ультракороткохвильової радіостанції КY-196В, аварійного радіомаяка ЕВС-406АFНМ, а також радіолокаційного відповідача GТХ-327 з датчиком висоти АК-350.

 

До складу індивідуального спорядження екіпажу включені захисні авіаційні шоломи ТНL-5NV з окулярами нічного бачення РNL-3. Для забезпечення можливості застосування окулярів нічного бачення на борту виконана адаптація внутрішнього і зовнішнього світлотехнічного обладнання вертольота.

Депутати з Тернопільщини – найспортивніші в Україні

Після руйнівних землетрусів українки в Італії стали героїнями