Дискримінація жінок у сфері зайнятості

Поділитися

18 червня 2012 р. у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбулося чергове засідання жіночого клубу «Гармонія» на тему «Дискримінація жінок у сфері зайнятості: міф чи реальність?»

«Жінка в своїй професійні діяльності надто часто зустрічається з упередженим ставленням до неї, як до професіонала. Нерідко, на співбесідах з роботодавцями в першу чергу звучать особисті питання стосовно сімейного стану, планів народження, а потім беруться до уваги уміння та навики – зауважила Інна Лісовська фахівець центру зайнятості, – побудова власної кар’єри представницям прекрасної статі теж важче дається, та й отримана заробітна платня у жінок в середньому є меншою, аніж у чоловіків. Ось такі реалії сьогодення».

Чи стикалися з випадками дискримінації у сфері зайнятості та що потрібно робити, щоб якомога менше таких ситуацій зустрічалося на професійні ниві з’ясовували учасниці засідання та запрошені соціальні партнери.

Ленько Зоряна юрист за фахом та Марія Мацук голова правління Тернопільської обласної Асоціації Жінок рекомендувала учасницям засідання брати участь у громадському житті країни, бути активними у побудові власної кар’єри, долати перешкоди, знайомитись із законодавством та відстоювати свої права.

Активна учасниця засідань жіночого клубу «Гармонія» безробітна п.Ольга, для позитивного вирішення будь-яких ситуацій використовує компромісний підхід, гнучкість відносин і як результат – жодної дискримінації!

Любов Медведь, практикуючий психолог, порадила: «Завжди правильно оцінюйте не лише ситуацію, а й власні професійні якості. Однією з найважливіших умов вдалого працевлаштування є вміння «презентувати себе». Проте, пам’ятайте, що отримання бажаної посади це тільки початок вашого шляху до професійного успіху. Наполеглива праця та постійне самовдосконалення – це головні способи боротьби з дискримінацією!»

Якби опозиція погодилася на праймеріз, вона б виграла – Олексій Гарань

Як комуністи приколюються в рекламній кампанії (відео)