Франко Фест змінить імідж Каменяра

Поділитися

27-29 липня на Батьківщині Івана Франка в Нагуєвичах відбудеться чи не найголовніша подія літа – Франко Фест.

Організатори дійства – звичайні хлопці та дівчата з Львівської області – мають на меті створити якісно новий імідж Каменяра. Зірвати заштампований образ-кліше, що пропагують ще зі шкільних підручників, достатньо не просто, але ініціативна група жителів Дрогобича на це сподівається.

Один із організаторів фестивалю – Остап Походжай – глибоко переконаний, що багато мистецько-просвітницьких заходів можна організовувати на одній лише ініціативі. «Є класні речі, які можна робити без комерційної основи. Наприклад, цьогорічні гаївки в Дрогобичі, на які зібралась рекордна кількість людей (неофіційно до 9 тисяч), тут було без комерції, чисто на ідеї. І Франко Фест також ми хочемо просто для душі».

Програма заходу максимально насичена і постійно оновлюється. Фестиваль матиме три сцени: музичну, мистецько-театральну та фольклорну. Також у музеї Франка в рамках фестивалю читатимуть поезію Каменяра відомі та цікаві особистості.

На музичній сцені виступатимуть: Мері, Флайзза, Rock-H, КораЛЛі, Пікардійська Терція, Веремій, Гайдамаки, Рутенія, The Вйо, Оt Vinta, Фліт, Тартак. Список гуртів музичної сцени активно доповнюється новими виконавцями.

Для кіноманів на фестивалі покажуть 8 фільмів за мотивами творчості Івана Яковича.

Який же фестиваль без ярмарків? Звісно, і ярмарок майстрів теж буде, запевняє ініціативна група організаторів.

Щодо розміщення фестивальників організатори зазначають: «Для осіб, які люблять природу і взяли з собою намети, спальні мішки та каремати, буде облаштоване наметове містечко. Гості, які надають перевагу звичному комфорту, зможуть поселитись у готелі або ж у місцевих жителів».

І, що найпривабливіше в цій історії, вхід на фестиваль – абсолютно безкоштовний! Та це ще не всі цікавинки. Далі буде…

Франко Фест Вконтакті http://vk.com/franko.fest

 

Юлія Капшучен

Дворовий спорт у Тернополі “УДАРний”

Дністровськe чумакування-2012