Море у дарунок від Володимира Клименка

Поділитися

Нещодавно із двотижневої мандрівки до чорного моря повернулися 400 школярів із північних районів області. Ми вже писали, що завдяки благодійній програмі фонду «Галичина-Волинь» діти із Кремнецького, Шумського, Лановецького та Збаразького районів їздили на відпочинок до Севастополя на базу «Зоряний Берег». Тепле сонце, ласкаве море, безліч знайомств, незабутні    й досвід першої самостійної подорожі – все це подарував дітям президент Фонду «Галичина-Волинь» Володимир Клименко. Попри надзвичайну зливу, що зустріла юних мандрівників на Тернопільському вокзалі очі дітей горіли щастям. «Все було супер», «Це незабутній відпочинок», – емоції вони дарували і  Володимиру Олександровичу, що особисто зустрічав дітей.

«Із Криму ми привезли море емоцій! — каже 12-річна Настя Ярмолюк із Ланівців. — Знайшли багато друзів, тепер будемо телефонувати одні одним, листуватися через Інтернет. Раніше я ніколи не відпочивала у такому гарному таборі». А подружка Насті, 11-річна Андріана Березюк зізнається, що навіть не хотіла повертатися додому, настільки їй сподобалася у «Зоряному березі», але за рідними, звичайно сумувала, щодня телефонувала їм. «Під час відпочинку я знайшов нових друзів, — розповідає 12-річний ланівчанин Валерій Довгалюк, особливо потоваришував з хлопцями зі Збаража і Кременця. Найбільше сподобалося море — ми плавали, ловили хвилі! А щовечора ходили на дискотеки. Керівники груп турбувалися про нас, в усьому допомагали».

«Я побував на морі вперше, найбільше мені сподобалась екскурсія у Севастопольський дельфінарій». – розповідає Олександр Гончар із Шумська.

Для багатьох дітей це була перша поїздка до моря, адже більшість із тих, хто їздили діти із малозабезпечених сімей, діти-сироти або ж призери олімпіад чи творчих конкурсів.

55 тисяч доларів хоче отримати начальник з тернопільської облради

Чому вчора у Тернополі пропало світло?