Наливайченко у Зборові презентував політичну платформу

Поділитися

Громадсько-політичний діяч, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко у Зборові презентував свою політичну платформу та прозвітував перед громадськістю про діяльність на державних посадах. Захід відбувся в рамках кампанії попереднього народного голосування – праймеріз.

Під час виступу Наливайченко наголосив на тому, що політична платформа, яку він пропонує громаді – це його принципова позиція в процесі перетворень  у державі.

«Для того, щоб почати нове життя для нашої країни, щоб повернути вкрадене і дати шанс на гідне життя наступним поколінням, потрібно прогнати злодіїв з влади, змінити закони на користь людям, обрати до нової Верховної Ради людей, які здатні діяти та відповідати перед вами, українським народом, – заявив Наливайченко. – Необхідно створити таку державу, в якій злочинці в принципі не матимуть можливості стати на чолі держави».

Наливайченко переконаний – країні потрібні радикальні зміни. Цього вимагає громадськість, яка висловила своє бачення подальшого розвитку України в ході кампанії «Слово народу – закон». Під час кампанії представники громадського руху «Українська справа» провели опитування тисяч громадян. Їх поради стали основою платформи Валентина Наливайченка «Нова справедлива Україна».

Насамперед, переконаний політик, владу необхідно повернути українцям.

«Українцям треба гуртуватися, діяти та перемагати. Нас мільйони, це наша земля і ми знаємо, як навести лад у рідній хаті», – заявив Наливайченко.

Під час презентації платформи політик назвав серед першочергових завдань викорінення корупції. Для цього, на його думку, необхідно посилити кримінальну відповідальність за хабарництво та розкрадання народних грошей, а також провести люстрацію влади від корумпованих чиновників та українофобів.

Важливим, на переконання Наливайченка, є посилення соціального захисту громадян України.

«Захист соціальних прав українців на законодавчому рівні є для мене питанням честі, – сказав він. – Ми запровадимо податкові пільги для всіх хто створює нові робочі місця. Встановимо розмір мінімальних зарплат та пенсій на рівні реального прожиткового мінімуму, зупинимо ціновий терор і дамо по руках монополістам».

Валентин Наливайченко наголосив, що ці цілі – реальні до виконання, потрібна лише політична воля навести порядок в країні. На його думку, насамперед необхідно різко скоротити витрати на утримання влади, скасувати усі пільги чиновникам та посадити в тюрми і конфіскувати майно у посадовців, котрі «розбазарили» державну власність.

«Щороку мільярди доларів, які мають йти в державний бюджет, осідають на закордонних рахунках олігархів. Ми припинимо відплив коштів за кордон і скасуємо угоди з Кіпром та іншими офшорами. Ми повернемо державі вкрадені стратегічні підприємства та землю. Нова приватизація відбуватиметься за відкритими і справедливими законами в інтересах українців», – заявив політик.

Наливайченко також наголосив на необхідності захисту українського села, зокрема прав власників земельних паїв та дрібних фермерів, підтримки сільської освіти та медицини.

Виступаючи перед громадою Тернопільщини, політик відзначив, що звик відповідати за свої слова. Про це свідчить його робота на дипломатичній службі і на чолі Служби безпеки України.

«Ми повернемо українцям гідність. Більше наші українці не будуть поневірятися та принижуватися на заробітках за кордоном. Вони варті гідного життя на батьківщині, на своїй землі», – наголосив Валентин Наливайченко. – Вірю, що ми разом – усі українці – зламаємо хід історії. Українці стануть господарями на власній землі. Нарешті ми виконаємо обов’язок і перед мільйонами загиблих за націю, і перед нашими нащадками – з руїн зрад і зневіри постане нова справедлива Україна!».

Також численні учасники заходу переглянули фільм-звіт Валентина Наливайченка про його діяльність на державних посадах та в громадському русі.

 

Дефект електричної ізоляції призвів до тимчасового вимкнення електроенергії

У Тернополі зіграють Україна – Англія