Що робиться у рідному селі олігарха Фірташа

Поділитися

У Синькові, що на Тернопільщині, йдуть активно роботи з благоустрою села, кардинально поліпшується стан його соціально-економічної сфери, зводяться новобудови.

Так, повністю оновлено амбулаторію сімейного лікаря, де сьогодні очікують поступлення медичного обладнання. Проводяться роботи по ремонту сільських доріг, на які працівники дорожньої служби кладуть асфальтове покриття. Зводиться сучасний готельно-ресторанний комплекс, йдуть штукатурні роботи, оздоблення фасаду, будується другий поверх, встановлюється сучасна сантехніка. Навколо цієї будівлі зводиться огорожа з каменю, впорядковується русло потічка.

Радує жителів села і сучасний Будинок культури. З 1 січня 2012 року він гостинно відкрив свої двері для молоді та поважних синьківчан, тут уже відбуваються розважальні заходи.

Значний обсяг робіт проводиться у селі щодо створення сучасного тракторного комплексу. Уже перекрито дах майстерні. У недалекому майбутньому тут працюватиме кузня, гаражі, заправка, автомийка, їдальня для робітників, для якої вже зроблено водопостачання. У Синькові також працюватиме і сучасне токове господарство, яке вже сьогодні розбудовується.

Усі ці масштабні будівельно-ремонтні роботи по осучасненню Синькова, який має стати перлиною Наддністров’я, здійснюється завдяки нашому землякові і меценату Дмитрові Васильовичу Фірташу, за що ми йому щиро вдячні.

Галина Мудрак, секретар
Синьківської сільради

До речі, за інформацією фінуправління РДА, Синьківська сільрада постійно дбає про наповнення бюджету. Так, за чотири місяці при плані доходів 2279грн. фактично зібрано 29828 грн., що становить 131 відсоток. Таким чином сума перевиконання складає 7 тис.059 грн. Сільрада отримує платежі від фіксованого сільськогосподарського податку, плати за землю, держмита, а також податку на доходи фізичних осіб, збір запровадження деяких видів підприємницької діяльності тощо.

Сільський голова с.Синькова Ганна Степанівна Підгірна спілкується з робітниками з приводу проведення будівельних робіт у селі. На другому плані світлини Ігоря ІВАНСЬКОГО – новий Будинок культури.

Завершується 2011-2012 навчальний рік, але у дев`ятикласників школи села Синьків відповідальний час – складання екзаменів. З учнями спілкується заступник директора з навчально-виховної роботи Ганна Василівна Оробко.

У Синьківській амбулаторії лікаря загальної практики сімейної медицини дбають про здоров`я пацієнтів головний лікар Петро Франкович Левицький та медична сестра Ольга Дмитрівна Нагрибецька.

Газета “Колос”, №43-44 від 25 травня 2012 року

Квитки на Євро розпродані. Купуємо з рук?

На Тернопільщині прокуратурою порушено кримінальну справу за недоотримання зарплати педагогічними працівниками