За розміщення торгової ятки сільський голова вимагав 600 доларів хабара

Поділитися
 
Нещодавно ряди хабарників поповнив сільський голова із Збаразького району. Співробітники обласного управління боротьби з економічною злочинністю затримали чиновника «на гарячому», коли той у службовому кабінеті поклав до власної кишені шістсот американських доларів.
Як розповів начальник управління боротьби з економічною злочинністю Анатолій Лупійчук, сільський голова неодноразово використовував службове становище для власного збагачення. На початку червня до посадовця звернувся приватний підприємець із пропозицією розмістити на території села торгову ятку з продажу хлібобулочних та кондитерських виробів. Державний службовець зацікавився, адже добре розумів, що справа пахне грошима. Крім дозвільних документів, як необхідну умову позитивного вирішення питання вказав і конкретну суму у доларах США. Після того, як депутати сільради ухвалили необхідне рішення, голова телефоном нагадав підприємцю про винагороду для себе. Наступного дня під час зустрічі бізнесмен отримав документи, а сільський голова – гроші. Та у перебіг подій втрутилися міліціонери. Факт передачі коштів був зафіксований. Під час особистого огляду у затриманого вилучили 600 американських доларів.
На даний час проти підозрюваного порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Розслідування проводять слідчі обласної прокуратури.

Як завершиться сьогодні матч збірної України зі збірною Франції? (опитування, голосувалка)

Хто такий Михайло Апостол? Найкращий керівник районного штабу Юлії Тимошенко в Україні!