Микола Азаров образив українців і йде у відставку!

Поділитися

Принаймні, цього мають добитися патріотичні партії.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров назвав українську мову малоросійською, згадавши творчість Тараса Григоровича Шевченка в інтерв’ю російському виданню Завтра.
“Я повинен нагадати вам, що великий Кобзар України Тарас Григорович Шевченко писав російською мовою. Вся проза його – російською мовою, всі листи його – російською мовою. Він, живучи в Петербурзі, намагався і вірші свої писати російською. Хоча, звичайно, його вірші, написані рідною малоросійською мовою, досконаліші й піднесеніші за петербурзькі”, – заявив прем’єр.
Крім того, політик запевнив, що у нього на столику лежить книга Гоголя Мертві душі, яку він часто з насолодою читає. За його словами, за часів письменника було менше проблем, оскільки “був єдиний народ”. “Адже тоді під Руссю розумілося все: і малоросійське, і великоросійське, це був єдиний народ. Та міць, про яку говорив Гоголь, дозволяє нам з оптимізмом дивитися в майбутнє. Ми не будемо вічно грузнути в конфліктах, у цих “помаранчевих революціях”. Люди переконалися, що все це пінне, наносне, злісне не дозволяє нам розвиватися, воно відволікає нас убік від розвитку”, – зазначив він.
Варто зазначити, що прем’єр підкреслив, що уряд займався і буде займатися темою української мови. “Повертаюся до початкової болісної проблеми. Ми абсолютно з розумінням ставимося до проблеми української мови, – рідної мови для багатьох. Наш уряд дуже серйозно займається україномовними фільмами й україномовними виданнями. Це тема, якою ми займалися і будемо займатися”, – акцентував він.

Українські олімпійці, на яких списали 564 мільйони, голодують і живуть у смороді, бруді й задусі

Жебрачка обікрала чужу оселю