Не «допомагайте» зловмисникам здійснювати крадіжки з ваших автомобілів

Поділитися

Залишати транспортний засіб без нагляду надовго – небезпечно. Якщо саму автівку ніхто не чіпатиме, то речі, які є в середині, можуть “дістати ноги”. Власники ж, відаючи про такі наслідки, не поспішають вживати заходів безпеки. І, як правило, така легковажність обертається для них тисячними збитками.
Останнім часом у Тернополі почастішали крадіжки з автомобілів. Як розповів начальник сектору карного розшуку Тернопільського міського відділу внутрішніх справ Роман Іваникович, саме залишенні на видному місці барсетки, жіночі сумки, гроші, документи, мобільні телефони та інші цінні речі ставали здобиччю ласих до чужого майна. Навіть сигналізація, якою були обладнані автівки, не зупиняла крадіїв. Більшість транспортних засобів, з яких були скоєні крадіжки – це машини, що паркувалися не на стоянках чи у гаражах, а у дворах будинків, чи просто посеред вулиці.
Від автомобільних злодіїв потерпів 30-річний тернополянин. Чоловік залишив свою автівку без нагляду на півгодини, а коли повернувся, то помітив, що пропала жіноча сумка, у якій був мобільний телефон та гроші.
Залишити гаманець з чималою сумою грошей на ніч у машині мав необережність 36-річний житель обласного центру. На ранок чоловік виявив, що хтось добряче погосподарював у його іномарці – було розбите скло та зникла готівка. Така ж неприємність спіткала 51-річного власника автомобіля «ВАЗ-2110». З автівки, яку він припаркував на ніч в дворі свого будинку, невідомий викрав ноутбук. Працівники міліції розшукують крадіїв.
Правоохоронці вкотре нагадують про елементарні правила безпеки:
– обладнайте автомобіль надійними замками, сигналізацією, механічним замком керма, важеля коробки перемикання швидкостей;
– не забувайте зачиняти вікна та дверцята машини, навіть якщо залишаєте її ненадовго;
– ні в якому разі не залишайте на виду в салоні цінні речі та документи;
– паркуйте автомашину там, де переконані у її безпеці – є освітлення та охорона.
Якщо ви потерпіли від такого злочину, працівники міліції просять не зволікати – терміново телефонувати на номер 102. Саме це допоможе правоохоронцям розкрити злочин по гарячих слідах. А також, якщо ви маєте будь-яку інформацію щодо осіб, які можуть бути причетні до скоєння крадіжок з автомобілів, повідомте про це правоохоронцям.

Увага, розшук!

На церкву св.Онуфрія в селі Рукомиш на Тернопільщині впала скеля! (ексклюзивний фоторепортаж)