Олексій Кайда: “Колишні комуністи, які сьогодні очолюють обласну виконавчу владу на Тернопіллі, намагаються запрограмувати краян старими брехливими совєцькими міфами”

Поділитися

Голова обласної ради свободівець Олексій Кайда висловив обурення з приводу підготовки та відзначення 2012 року 70-річчя від дня створення підпільної молодіжної організації “Молода гвардія”, охарактеризувавши ці плани влади як намагання повернути українців в окупаційне стійло.

Свободівець-голова Тернопільської облради Олексій Кайда наголосив:

“Такі дії є яскравим прикладом спроби нинішньої влади повернутися в часи совєцької окупації. Нащадки комуністичного режиму, що засіли у провладних кабінетах, уперто продовжують розкручувати міф про “героїзм совєцького підпілля”, ігноруючи те, що вже хай і не повністю, та відкрито архіви спецслужб, чимало документів опубліковано. Тому наші краяни обізнані про те, що “Молодої гвардії” як підпільної організації не існувало. Це є приклад совєцької пропаганди, втілений у літературу, а згодом у кіно та музику, художній вимисел першого секретаря Спілки письменників СССР Алєксандра Фадєєва, котрий підписував розстрільні списки літераторів у роки терору.

Чи з необізнаності, чи через своє компартійне минуле нинішня влада знову витягує із смітника історії пронафталінений міф про комсомольську так звану “Молоду гвардію””, цинічно промовчавши, що з лютого 1942 року на Донбасі діяло українське націоналістичне патріотичне підпілля, гаслом якого було “Смерть – Гітлеру, смерть – Сталіну!” І боролось воно за українську самостійну державу. Ця організація, створена українським патріотом Євгеном Стахівим, відрядженим 1942 року ОУН з метою організації підпілля, визнана незалежною Україною як героїчна, а її організатора та лідера відзначено державними нагородами: орденом “За заслуги” та двома орденами Ярослава Мудрого.

То чи не злочином є сьогодні примушувати наших краян вшановувати прокомуністичні фантазії письменника-вбивці, втілені в літературі на замовлення ката українського народу Сталіна? А ще більше обурює те, що святкувати вони будуть за державний кошт, тобто за наші з вами, дорогі краяни, зароблені гроші.

Закликаю усі державні та недержавні установи, громадські організації, усіх тернополян висловити своє обурення тим, що коїть теперішня олігархічно-комуністична кліка. Ми маємо їм твердо сказати: “У нас, українців, є свої, українські, визначні дати! Ми маємо своїх, українських, героїв, і вшановуємо саме їх! Слава Україні! Героям слава!”, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Що зробив свободівець Олексій Кайда з обіцяного у передвиборчій програмі за чотири роки?

Євро-2012: прогноз-голосувалка від тернополян