У Збаражі керівник фіктивного позакласного гуртка привласнила бюджетні кошти в сумі майже 16 тис. грн.

Поділитися

Прокуратурою Збаразького району Тернопільської області порушено кримінальну справу стосовно  одного з керівників будинку дитячої та юнацької творчості за фактом привласнення бюджетних коштів відділу освіти райдержадміністрації  у сумі майже 16 тис. грн.

 Дослідчою перевіркою встановлено, що педагог упродовж 2007-2010 навчальних років, з метою незаконного заволодіння бюджетними коштами відділу освіти Збаразької РДА, умисно сформувала в будинку дитячої та юнацької творчості позакласний  гурток «Фітодизайн» з учнів  однієї із ЗОШ, 15 з яких про існування гуртка не знали і не відвідували. Водночас, мінімальна кількість учнів, необхідна для функціонування гуртка згідно з вимогами законодавства про освіту, повинна становити не менше 10 осіб.

Внаслідок цього у період з вересня 2007 року по  серпень 2010 року керівнику гуртка  безпідставно нараховано та виплачено бюджетні кошти в сумі 15,6 тис. грн., які вона привласнила.

Кримінальна справа порушена за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення майна, вчинене повторно). Педагогу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

На даний час у справі провадиться досудове слідство.

 Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Суд заборонив будівництво 360 малих ГЕС на Закарпатті

Увага, розшук!