“Звичайна ціна” вартістю – 270 млрд.грн

Поділитися

Цинізм не має меж. Кинувши в суспільство провокацію у вигляді проголосованого із порушенням усіх можливих норм регламенту Закону про мови, професіонали із Партії регіонів і групою “таварєщєй” під шумок створили чергову Тендерну палату для вимивання грошей із бюджету.
Закон ухвалювало 50 депутатів, без обговорення, без дотримання процедури.
241 депутат проголосував за те, щоб максимально звільнити державні, казенні, унітарні, комунальні, підприємства з держчасткою понад 50% і їх “дочок” від проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт і послуг.
Внісши зміни до закону про держзакупівлі, ці ділки вивели із будь-якого контролю держави закупівель на суму 270 млрд гривень на рік.
От такий апофеоз боротьби із корупцією!
Із під дії закону про держзакупівлі виведено також закупівля електричної енергії, послуг з її постачання, передачі і розподілу; централізоване постачання теплової енергії; природний і нафтовий газ та послуги з його транспортування, розподілу та постачання; послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.
При цьому, щоб купити дві книжки в сільську бібліотеку, зібрати десятки довідок й провести тендер!
Наглість тендерної мафії вразилися навіть у Кабміні, зокрема у Міністерстві економіки, спеціалісти якого впали в стан шоку від депутатських поправок.
Вражає також введення нардепами у закон про держзакупівлі поняття “звичайна ціна” й створення якогось загадкового оцінювача, який буде давати довідки про цю “звичайну ціну”. Питання тільки одне, скільки відсотків від суми держзакупівель буду вартувати така довідка про “звичайну ціну”.
І на завершення, нещодавно в одному шанованому видані народний депутат Матчук опублікував статтю “Тест для Порошенка”. У ній він апелював до міністра щодо неможливості ухвалення цього закону. Як відомо, депутат Матчук склав депутатський мандат, і тепер він може спокійно написати своїм колишнім друзям у парламент статтю під назвою”Тест для депутатів”. Бо саме в парламенті знаходиться гніздо тендерної мафії, якій не може дати раду жоден уряд останніх десять років.

Наливайченко підтримав проведення фестивалю «Чорна вишиванка»

Морально-застаріле законодавство необхідно негайно змінити