Більшість звернень – про ухилення від сплати податків

Поділитися

З початку року до Тернопільської об’єднаної ДПІ від платників податків надійшло 40 письмових звернень. Найчастіше у своїх запитах вони порушували питання щодо ухилення від сплати податків – 16 заяв, оподаткування доходів підприємницької діяльності – 6 заяв, податку на доходи фізичних осіб – 5 заяв, контрольно – перевірочної роботи та  плати за землю відповідно 4  та 3 заяви тощо.

У січні – липні поточного року керівництвом податкової служби проведено 41 прийом громадян, з них: начальником інспекції – 4 (9,8%), заступниками  начальника – 7 (17,1%), іншими посадовими особами – 30 (73,2%). Тематики звернень громадян під час особистих прийомів стосувалась: оподаткування доходів підприємницької діяльності – 14 заяв або 34,1%; податку на доходи фізичних осіб –  6 заяв або 14,6 %; податкового боргу – 5 або 12,2%, плати за землю та контрольно-перевірочної роботи – по 4 заяви або 9,8 % тощо.

Протягом семи місяців цього року отриманням публічної інформації скористалися 8 осіб. Запитувачі насамперед цікавились реєстраційними даними суб‘єктів господарської діяльності-юридичних та фізичних осіб, інформацією про стан розрахунків з бюджетом. Також у запитах порушувалися питання щодо адміністрування та сплати податку на додану вартість, єдиного податку та податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо, що для того, аби потрапити на особистий прийом до керівництва інспекції, необхідно попередньо записатися за телефоном Тернопільської ОДПІ 43-46-34. Запит на публічну інформацію можна надіслати факсом – 43-46-00, за поштовою адресою м. Тернопіль, вул. Білецька,1 або на e-mail: publicinfo1918@ukr.net.

       Олег Одіжинський, завідувач сектору

забезпечення доступу до публічної інформації

та розгляду звернень громадян Тернопільської об’єднаної ДПІ      

 

До державної скарбниці – понад 167,8 млн. грн. податку на додану вартість сплатили тернопільські підприємці

Тернополяни поповнили скарбницю нашої держави більш, ніж на 313 мільйонів гривень