Фестивалили гості весело

Поділитися


Три дні, протягом яких в урочищі Бичова Монастириського району велася підготовка та проходив фестиваль «Дзвони Лемківщини», посилену службу несли понад дві сотні тернопільських міліціонерів.

    Як розповів начальник відділу охорони громадського порядку управління громадської безпеки обласної міліції Борис Брик, на охорону громадського порядку були задіяні співробітники служб та підрозділів обласного апарату, Монастириського, Чортківського, Теребовлянського, Бучацького та Підгаєцького райвідділів внутрішніх справ. Найчисельнішою була присутність співробітників Державтоінспекції, адже майже усі учасники етнофестивалю прибули на транспортних засобах, а мала кількість місць для паркування та вузькі шляхи по яких можливий тільки односторонній рух не давали можливості, пересуватися абияк, тож стежити, аби не утворилися затори, була вільною проїжджа частина довелося пильно. Як і годиться, на місцях масового скупчення людей несли службу спецпідрозділи міліції «Грифон» та «Беркут». Свою роботу напередодні офіційного відкриття фестивалю провели вибухотехніки експертної служби. Стежити, аби не скоювалися майнові злочини було доручено двом оперативним групам, а співробітники міграційної служби повинні були реагувати на скарги та звернення іноземців. Адже лише за офіційними заявками на свято прибули громадяни Польщі, Словенії, Сербії, Росії, Білорусі, Молдови. Вистачило роботи і в оперативників управління боротьби з економічною злочинністю. Документування усіх приватних підприємців, що вели торги на святі, проводилося з метою, аби у випадку масових отруєнь, чи якихось інших карантинних проявів локалізувати небезпеку.
    Координував діяльність правоохоронців спеціально створений оперативний штаб, яким керував підполковник Борис Брик.
– Роботи було чимало, – зізнається начальник відділу охорони громадського порядку,– але, на щастя, вдалося не допустити якихось серйозних правопорушень та злочинів. Тішить, що наші громадяни стають, культурнішими , свідомішими. Цього разу до нас зверталися дуже багато людей із проханням розшукати власників загублених особистих речей. Люди несли одяг, сумки, мобільні телефони, фототехніку, навіть гаманці з грошима. Довелося допомагати і в пошуку тих, хто загубився серед тисячного натовпу.

Оцінку роботи міліції дали організатори свята. Вони подякували правоохоронцям за добру службу.

У VII Міжнародній пішій прощі мігрантів і їхніх родин до Зарваниці беруть участь паломники з 14-ти країн

Крадені пожертви витрачали на комп’ютерні ігри