Юрій Олійник розповів чому йде в депутати

Поділитися

Начальник інспекції Держбудконтролю в області Юрій Олійник, який балотується по 163 виборчому округу — в Тернополі — розказав, чому йде в депутати.

— Переконаний, нам, щоб зберегти обласний центр, не дати Тернополю перетворитися на третьосортне містечко, потрібно думати не про лозунги партій, а про те, як реально допомогти місту й хто це зможе зробити в парламенті. Майбутнє Тернополя має для нас стати вищим за політику й партії! — сказа він.

Юрій Олійник упевнений, що можна допомогти тернополянам заощаджувати на оплаті за житлово-комунальні послуги. Потрібна тільки законодавча ініціатива.

Щонайперше, за його словами, представники Тернопілля в майбутньому парламенті – народні депутати – повинні докласти всіх зусиль, щоб реформувати житлово-комунальне господарство. Добитися, щоб з бюджету були виділені кошти на реконструкцію-утеплення фасадів будинків, зведених 20 і більше років тому. Це дасть можливість не тільки зекономити людям плату за тепло, а й узаконити прибудови, які були зроблені раніше жителями перших-других поверхів.

Важлива проблема, яка дає про себе знати не одразу, але дуже  позначається на здоров’ї тернополян, особливо дітей, — відсутність об’їзної дороги навколо Тернополя. Тернополяни дихають вихлопними газами тисяч автомобілів, серед яких половина — вантажівки, що йдуть вулицями міста. На втілення проекту потрібно 91 млн. грн., які потрібно домагатися отримати з бюджету.

— Депутат повинен працювати в парламенті, щоб інтереси громади міста пролобіювати — забезпечити його соціально-економічний розвиток. Щоб охорона здоров’я була на рівні, щоб класи в школах не за рахунок батьків ремонтували, а за бюджетні кошти. Потреби регіону необхідно відстоювати через бюджетні пропозиції спільно з органами місцевого самоврядування, державної влади. Тоді матимемо результат. А для того, щоб депутат знав що необхідно в місті зробити в першу чергу, потрібно в кожному мікрорайоні створити органи місцевої самоорганізації — ініціативні групи, які б контролювали владу, організовували громаду на зібрання, де б визначали потреби, програми розвитку мікрорайону й, виходячи з цього, давали депутату накази. Тільки такий конкретний підхід до роботи, а не лозунги й заклики, дасть позитивний результат для громади міста, — підкреслив Юрій ОЛІЙНИК.

В Тернополі балотується кандидат Мирослав Копак з апріорі брехливою декларацією

Чи зможуть патріоти-свободівці та власники автобусів у Тернополі повторити досягнення звичайного москаля, але з добрим серцем