Консульство Польщі у Луцьку причетне до торгівлі людьми. А в Тернополі?

Поділитися

У генеральному консульстві Польщі в Луцьку діяла злочинна група, яка видавала шенгенські візи особам, які не мають права відвідувати шенгенську зону, а також, можливо, була залучена в торгівлю людьми, повідомляють польські ЗМІ.

 Як пише щоденник Gazeta Polska, на слід злочинного угруповання ще в 2011 році вийшла польська прикордонна служба. “Група, зокрема, займалася незаконною видачею віз для повій, і, можливо, причетна до торгівлі дітьми. Польщі загрожує міжнародний скандал”, – зазначає видання.

 

До функціонуванню злочинної групи, за інформацією газети, нібито були причетні посадові особи дипломатичної установи, зокрема, консул, один із водіїв дипустанови і представник служби безпеки.

 

“Угруповання займалося нелегальною видачею віз повіям, а, може, навіть і торгівлею дітьми. Польщі загрожує міжнародний скандал”, – пише видання niezalezna.pl.

 

Агентству Інтерфакс-Україна поки не вдалося отримати на цю тему офіційний коментар від посольства Польщі в Україні.

 

Нагадаємо, восени 2009 року спалахнув скандал навколо чеського консульства у Львові. Тоді 161 українець подав до суду скаргу на МЗС Чехії за те, що Генеральне консульство у Львові протягом 9 місяців, починаючи з липня 2008, змушувало прохачів платити додаткові збори за послуги посередника. У червні 2010 року суд Праги визнав Міністерство закордонних справ Чехії винним у справі незаконного стягнення грошей з українських громадян у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові.

Врятуймо життя важко хворій дівчині!

Обласна комісія вивчає ситуацію на місці обвалу травентинової скелі в с.Рукомиш Бучацького району