MERIDIAN CZERNOWITZ видає нову книжку Оксани Забужко

Поділитися

«З мапи книг і людей» складають вибрані есе з доробку останніх дванадцяти років, об’єднані темою культурного простору довкола нас.

 


На «мапі» Оксани Забужко позначено книжки, людей, місця, міста, фільми, вистави, які – з-поміж інших, – мали формативний вплив на долю авторки і які одночасно можуть слугувати своєрідним культурним маркером для збірного портрета сучасного українського інтелектуала. Розповідь від першої особи, тонко переплетений жанровий мікс мемуару, рецензії, біографії, філософського роздуму та культурологічної розвідки зроблять цю книжку привабливою для всіх, хто має смак до вдумливого читання.

«Мапа, яку подаровано читачеві, дуже славна, і знаєш, що це тільки «вибране з вибраного». Що на кожній мапі є набагато більше, ніж тут і тепер можна позначити, – зазначає поетка і літературний критик Богдана Матіяш. –Імена, позначені тут – Тичина, Олександр Олесь, Катерина Білокур, Юрій Шерех, Довженко, Тарковський, Леонід Плющ, Юрко Покальчук, Соломія Павличко й інші – дуже добрі, дуже гідні. Хочеться при них трохи побути. І місцями, якими пройшла авторка, теж може захотітися пройти».

 

Під час ІІІ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz 6-9 вересня 2012 року буде презентована нова книжка Оксани Забужко «З мапи книг і людей».
Її складають вибрані есе з доробку останніх дванадцяти років, об’єднані темою культурного простору довкола нас.
Захід відбудеться у суботу, 8 вересня з 17:30 до 18:30 у Вірменській церкві (Зал органної та камерної музики (вул. Українська, 30)

Крута політична бувальщина від тернопільської інтернет-газети “Про все”

Тернопільські ревізори у Вишнівецькій районній комунальній лікарні виявили фінансові порушення, що призвели до втрат більше 87 тис. грн