Міська рада хоче бачити на сільськогосподарських ярмарках тернопільських підприємців

Поділитися

На соціально-економічний розвиток Тернополя від добровільних внесків фізичних та юридичних осіб, що здійснюють діяльність на об’єктах літньої торгівлі, за перше півріччя 2012 року надійшло понад 95 тисяч гривень. Внески від здійснення торгівлі в інших місцях, крім ринків, склали 143,405 тис. грн. Про це на засіданні виконкому у звіті про роботу управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів за І півріччя 2012 року розповів його начальник Василь Хомінець.

«Тернопіль має досить обмежений ресурс, тому ми активно працюємо над тим, аби місто розвивалося в економічному плані. Постійні перевірки роботи діючих торговельних закладів, організація святкової торгівлі, ліквідація несанкціонованої торгівлі шляхом створення належних умов для легального продажу сільськогосподарської продукції, організація ярмарків тощо – це ті речі, якими ми займаємося традиційно. Крім того, відслідковуємо перспективні напрямки роботи – зокрема такі, як розширення сфери побутового обслуговування та готельного бізнесу», – зазначив Василь Хомінець.

На сьогоднішній день, за словами очільника управління, в місті діє дуже багато закладів громадського харчування. Однак важко визначити, наскільки добре чи погано вони працюють, оскільки нема закону, де б були чітко прописані критерії їх розмежування та вимоги до їх роботи відповідно до цих критеріїв.

«Ми часто стикаємося при перевірках з тим, що назва кафе, наприклад, є самоназвою, і заклад не дотягує до цього статусу. Однак чіткого законодавчого регулювання таких «порушень» нема. Тому в планах управління заохочувати представників ресторанного бізнесу створювати професійні галузеві спілки, які б відслідковували якість роботи закладів громадського харчування», – додає Василь Хомінець.

Необхідністю на сьогоднішній день є також аналіз доходів для міста від ярмарків сільськогосподарської продукції, які уже традиційно відбуваються в Тернополі. Левова частка коштів, які вторговують на них підприємці, осідає за межами міста.

«Від ярмарків сільськогосподарської продукції, безумовно, виграють тернополяни, які можуть купувати продукцію за зниженими цінами. Однак більшість підприємців, які реалізовують свою продукцію на ярмарках, приїжджають з районів. Відповідно, місто від виручених коштів вигоди немає жодної. Тому ведеться активна робота над залученням на ярмарки місцевих підприємців», – зауважив міський голова Сергій Надал.

У Тернополі управління найбільших ледарів здає в оренду фасад будинку

На Тернопільщині заступника головного лікаря райлікарні притягнуто до відповідальності за корупцію