На Тернопільщині винесено вирок організованій групі наркоторговців

Поділитися

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок наркоторговцям, які впродовж п’яти місяців здійснювали незаконні посіви, викрадення, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут особливо небезпечних наркотичних засобів заради незаконного збагачення.

 Встановлено, що 40-річний житель Тернополя, який раніше відбував покарання за злочини в сфері незаконного обігу наркотичних засобів, створив організовану групу з метою незаконного посіву, викрадення, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів. До її складу увійшли троє співвиконавців. Причому, із двома з них організатор познайомився, коли свого часу разом з ними відбував покарання у місцях позбавлення волі. А з третім знайшов «спільну мову», коли той, працюючи водієм таксі, возив його на залізничний вокзал зустрічати друзів з Криму.

Надалі, з травня по вересень 2011 року четверо учасників злочинної групи незаконно здійснювали посіви рослин снодійного маку на земельних ділянках Тернопільської області. Зібраний «урожай» вони незаконно перевозили на автомобілях «Мерседес» або «Део-Сенс» до будинку у одному із сіл Бережанського району, де  незаконно виготовляли з макової соломи ацетильований опій.

Окрім цього, сік та головки рослин снодійного маку наркоторговці незаконно викрадали з приватних земельних ділянок у Бережанському, Підгаєцькому, Гусятинському та Кременецькому районах.

У подальшому, особливо небезпечні наркотичні засоби члени організованої групи збували наркотичнозалежним особам не лише у місті Тернополі та у регіонах області, але й поставляли подрібнену макову солому до Севастополя.  Загалом, правоохоронці задокументували понад пів сотні фактів збуту «дурману» наркозалежним особам.

Незаконно виручені гроші наркоторговці використовували для продовження злочинних дій в сфері незаконного обігу наркотичних засобів та на власні потреби.

Нещодавно вироком Тернопільського міськрайонного суду організатора злочинної групи засуджено до 6,5 років позбавлення волі, одного з членів групи – до 5,5 років позбавлення волі, ще двох – до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

У Тернополі продадуть завод будівельного авантюриста

Як Віктор Павлік гастролює в Криму