Парафіяни церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Косова їх настоятель о. Богдан Єдинак та гості святкували 200-ту річницю з дня будівництва храму

Поділитися

В липні 1812 року маленька українська громада с. Косів завершила будівництво своєї церкви. Не зважаючи на те поряд вже функціював римокатолицький костьол і майже все населення були католики, громада постійно розвивалася, збільшувалася, а церква, за цих 200 років, ще тричі добудовувалася, щоб вмістити парафіян. З нагоди такого ювілею на запрошення настоятеля храму, митрофорного протоієрея Богдана Єдинака, парафію відвідав преосвященіший єпископ Павло, який і очолив святкове Богослужіння, де взяли участь духовенство Чортківського деканату та вихідці с. Косова, гість з Тернополя митрофорний протоієрей Володимир Простак.

По закінчені Святої Літургії владика звернувся до вірних зі словом подяки за їх любов до храму Божого і відзначив настоятеля та парафіян благословенними грамотами.

На Богослужінні були присутні представники римо- та греко-католицької церкви. Після водосвятного молебня владика Павло благословив усіх присутніх освяченою водою.

10 серпня до Чорткова приїде Патріарх Філарет

На Тернопільщині прокуратурою заявлено позов в інтересах держави щодо стягнення 250 тис. грн. збитків, завданих у сфері державних закупівель у Збаразькому районі